Между двете национални преброявания на населението (2001-2011 г.), представителите на ромската общност в Кърджали са нараснали със 147 % . Това са официални резултати, но важно е да отбележим, че определянето на населението по етническа група се извършва на доброволен принцип.
При ромската общност населението от 0 - 9 г. съставлява близо 4% от населението в тази възрастова група. В чисто икономически и социален аспект, нарастването на ромската етническа общност е проблемно, доколкото мнозинството от тях са извън пазара на труда, притежават и ниска степен на образованост.
Какво пише още в анализа на експертите? Колко е населението на град Кърджали в момента? Колко души ще живеят в града край Арда след 10 години? Ще се върнат ли някога собствениците на „призрачни апартаменти“ във „Възрожденци“.
Четете по-късно само в 24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/7/17 14:10

    браво, докато българите се дебнат кой е по корумпиран в държавата и от съседите, циганите правят ромчета и след кратко ще ръководят държавата, дори ще променят името от българия на цигания.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/7/17 14:35

    Те половината се пишат като турци и българи. Сигурно са нараснали с 500 %. Крайно време е да се взимат мерки да се изпращат в Индия. Не го пиша от расистки подбуди. Първо казват, че Индия им и прародина. Второ се размножават много, трето са музикални като тях, четвърто 90% от тях са консуматори и безполезни за обществото. Българската икономика не е мощна и българския народ не е готова да им нагажда на капризите вечно. Докога ще лентяйстват, хайманосват, ще ни се въргалят по тротоари и площади с по няколко невръстни, пури, лули и бира на ръце??

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/7/17 15:27

    В България за жалост ромите имат само права, а нямат задължения.
    По-големият проблем е, че никой и нищо не може да ги накара да плащат данъци, такси, сметки и осигуровки като останалото население в страната.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/7/17 16:56

    Правете деца , бре господа Българи , кой ви е крив
    жените се 30-35 годишни , правите по 1-дете и то ако даде Господ ,ще се жените като братята роми , по на 13-15 години и ще правите минимум по 4-5 деца , без проблем Държавата ще ги изхрани

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/7/17 18:42

    Тези роми в Кърджали да не са от кв.Боровец за които става въпрос

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/7/17 19:49

    Мога ли да знам Българите за България за какво са нужни ? Целта им да се качат на по-високи постове и да украдат държавата мила България.Бай Ганьовци такива!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8/7/17 10:10

    Като сме тъпи да работим и да ги храним а те да взимат наготово помощи,да ни крадът,обиждат,да няма закони за тях така ще е,Държавата да се заеме с тях,кметове,данъчни,прокуратура.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/7/17 12:43

    Не бе, българите за България трябва да работят за турци и цигани, което е едно и също, и да ви плащат социалите.А пък вие пачите, да ходите в Тюркия, и да се правите на турци, за джумбуш на местните.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/7/17 14:27

    Mnogo sa rabotlivi horata, bravo! ;)
    A vie im vikate che sa bezrabotni i gi zamervate s tejki bg levove...;)

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен9/7/17 23:23

    Ако в България нямаше толкова роми.турци.цигани тогава България нямаше да е 8 милиона както сега а ще ше да е на половина само с българите и тогава нямаше дани възприемат като държава ..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.