Роднини на гастарбайтерите са потърсили помощ от премиера Бинали Йълдъръм

5-членно семейство турски гастарбайтери са в неизвестност след задържане от полицаи на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават медиите в южната съседка. Абидин Йоздемир е бил жестоко бит от служители на граничния пункт. Той съпругата му Перихан и трите им дъщери Шермин, Тугба и Пелин били натръшкани на земята, сложени им били белезници. От стая на „Капитан Андреево“ турците успели да изплатят снимки на пребития Абидин на близките им в Измир. От този момент нататък няма никаква връзка с тях, пишат турските медии.

След лятната почивка в Измир, семейство Йоздемир тръгнало на 23 август в 10.00 часа на път за Германия. Автомобилът им преминал безпроблемно „Капъ куле“ и влязъл на българска територия. След проверката на багажа, последвало скандалното им задържане.
Снимките били получени от Мендерес Йълдъръм, сват на бития. Той се обърнал за съдействие към Министерския съвет и Министерството на външните работи, посочват медиите.
"Много сме притеснени какво се случва с нашите близки. Малко след като получихме снимките бе прекъсната всякаква връзка с тях", твърди Мендерес Йълдъръм пред турската държавна информационна агенция "Анадолу".
Чужденци нападнаха полицейски служители при опит да осуетят проверка на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщиха от МВР. Към 23:00 часа снощи на пункта пристигнал за влизане в страната микробус „Фолксваген“ с мъж, 3 жени и две деца. Всичките пътници са роднини, една част са германски граждани от турски произход, другата – турски граждани с карти за пребиваване в Германия.
След паспортния контрол граничните полицаи поискали да извършат задължителната физическа проверка на автомобила за укрити лица.Пътуващите отказали да слязат от превозното средство, а водачът на автомобила – 26-годишна жена, потеглил.Автомобилът е спрян, но пътуващите отново не се подчинили на полицейското разпореждане. При опит да бъдат задържани, те оказали съпротива.Жената, която управлявала автомобила, ударила единия полицай в лицето, а 47-годишен мъж нанесъл удар в крака на друг служител. Впоследствие е установено, че кракът му е счупен. Извършена е щателна митническа проверка на автомобила, не са намерени укрити лица в него.
Пълнолетните пътници от микробуса са задържани, непълнолетните са настанени в специализирано помещение. За случая е уведомена прокуратурата, започнато е разследване.
От семейството обаче твърдят, че са били бити от полицаите. „Полицейска бруталност в България. Баща, майка и три деца бяха бити на българо-турската граница“, гласи съобщението във Facebook страницата на Dnes.bg.
Авторът му –  Ябгу Алаш Орда, твърди, че е очевидец на случилото се и че на семейството е бил поискан подкуп от българските полицаи, какъвто те не се съгласили да дадат. Мъжът пише още, че самият той е дал подкуп от 10 евро от страх.
Счупеният крак на полицая пък той обяснява със случаен инцидент при движение на заден ход. Изпратените от него снимки може да видите в галерията ни. Наблюдаващият производството прокурор в Окръжна прокуратура – Хасково Дарина Славова, съобщи, че четирима граждани от турски произход са задържани за 24 часа за инцидента на ГКПП „Капитан Андреево“.
Тя цитира вече направена медицинска експертиза, според която граничен полицай е със счупен крак, а други двама негови колеги – с леки телесни повреди – охлузвания. Все още материалите по делото не са пристигнали в държавното обвинение. Тепърва ще се преценява какви мерки за неотклонение по производството да бъдат поискани, уточни Славова, цитирана от БТА.
По нейни думи в основата на инцидента е обстоятелството, че чужденците били изнервени от продължителното чакане на опашка и поканата на служителите напълненият с багаж микробус да бъде щателно проверен за нелегални пасажери.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Тия не са яли бой от турските полицаи,тогава щяха да видят що е бой и нашите ще им се сторят като детска играчка.Много сме разглезени когато сме в чужбина, а в Турция не може и гък да каже.Никой не бие никого незаслужено .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/8/17 19:41

    Тия не ми приличат на истински турци. И по вид, и по поведение. Може да са от "братчедите"...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/8/17 19:49

    vlizane i izlizane ot bg za turciya e problemno vinagi bg slujitelite zabaviyat prosedurite umisleno

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/8/17 19:52

    Наглите кюрди са си изпросили боя , защо не ги продават тея чалъми на границата с Гърция ама там са като мишки, защото гърците стрелят на месо или ако иде турчин в гръцки затвор няма да излезе вече от там . А тук чалъмите минават, сакън да не разваляме рахата...етнически мир

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/8/17 19:59

    Ей не се наядоха мамка им мрасна. То в България имали някой който да не е бил принуден да даде сумата които чорбаджиите искат.то стана като мода в България на всяко гише трябва да има сложен 10 еуро между паспорта иначе мамка ти ебана има да чакаш с часове да ти дойде реда за щателна проверка. Казвате какво било се случило на полицаите то ясно се вижда какво е състоянието на хората то тези хора трябва да ги осъдят полицаите. Милиционерите забравят правата си като са длъжни да се отнасят УЧТИВО,ЛЮБЕЗНО,ДА ОПАЗВАТ РЕДА ИЛИ В ПРАВАТА ИМ САМО ДА ЗАДЪРЖАТ А НЕ ДА ПРЕБИВАТ ХОРА и да се правят на неграмотни тежкари. А този със счупения крак поне няма да тормози няколко месеца други

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/8/17 20:15

    За съжаление още с влизането в България от КПП „Капитан Андреево“ се сблъскваме с държавна рекеция. Казва се „Алтънгьол“, сиреч „Златен гьол“. Държавата ако взима подкуп, поданиците им няма да останат по-назад я.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/8/17 01:10

    Абе дим без огън няма, сто граници съм минавал, как един път не ме биха, бой лешовете неграмотни гнусни псета уууу голям кеф!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/8/17 01:16

    Аннаколуу, кой яде бой и сопа ей така, комплименти за властите един път завинаги да се научат тези малоумници, повече така няма да правят

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/8/17 01:17

    Бре майка ти кюрдска, случаен инцидент СЧУПЕН КРАК!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен25/8/17 04:35

    Турците първи са започнали. Тази 26 годишна шофьора как ще удря полицай.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен25/8/17 07:27

    Бой по тези кюрди мръсни.на официални власти фасоон ще продава.нищо не са го били след като може да се опраква. пачи мръсни

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен25/8/17 08:38

    на тва ли му викате бой ,одраскал се е някъде

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен25/8/17 09:00

    Тия митничари винаги ама винаги работят прекалено много бавно турската страна се минава за минути ама българската страна като некви коали ,мислят си да ли да работят или не .Не се научихте и няма да се научите

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен25/8/17 09:04

    Това да се взимат подкупи е заболяване,датиращо от 2009 г.Подкупи в България се взимат от селските партийни велможи до баш управниците.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен25/8/17 12:05

    Така ще бъде!Бият ни полицаите,бият ни камериерките,бият ни лекарите,бият ни учителите , бият ни гребците...........Вземете се в ръце българи!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен25/8/17 15:08

    Най-добре,затворете всички български гранични пунктове:"Да си живеее ЧИСТА БЪЛГАРСКА АРИЙСКА...нация"!!!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен25/8/17 15:52

    Kapıtan andreevo
    Ot veseki iskat rüşvet
    Sega sa vinovni tursite

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен25/8/17 18:31

    Расата, класата, религията и сурата нямат значение. Кой е прав и кой крив има кой да уточни. Проблема е в това, че нашите митничари са свикнали да "кльопат". Толкова шум за митничарски набези, искания за подкупи, своеволия,бавно обслужване, премествания до Дунав мост и т.н., да сте чули някой да е в пандиза? Братовчедите се защитават. И да са виновни в 90% от случаите ги оправдават. Не им дерат кожата.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.