Изразяваме гражданското си възмущение! Моля да разгледате предложението на гражданския инициативен комитет за удостояване със званието “Почетен гражданин на община Кърджали” на д-р Атанас Дафовски, настояват 11 общественици

„Ние изразяваме гражданското си възмущение от  това, което се случва в последните дни в нашия град. Има непреходни норми на толерантност , които не бива да бъдат прекрачвани. Паметта на такъв голям Човек и Лекар  може да бъде само обединяваща.
Моля да разгледате предложението на гражданския инициативен комитет за удостояване със званието “Почетен гражданин на община Кърджали” на д-р Атанас Дафовски като се намери подходящ случай за удостояването му, свързан с 90 годишнината от създаването на болницата в град Кърджали, което предстои през 2018 година“, се казва в декларация на 11 общественици, представителите на Граждански инициативен комитет, организатори на подписка за  удостояване със званието “Почетен гражданин на община Кърджали” на д-р Атанас Дафовски.
„Изразяваме своето безпокойство и категорично несъгласие с опитите  да се политизира и използва делото и паметта на един достоен наш съгражданин  с цел извличане на  бъдещи политически дивиденти“, пишат до председателя на Общинския съвет Раиф Мустафа. Както вече 24rodopi.com писа, скандално председателският съвет на разпоредителния орган отхвърли предложението за почетното гражданство на създателя на съвременната медицина в Източните Родопи.
Копие от писмото е изпратено и до кмета на Кърджали инж. Хасан Азис. Инициативният комитет ще се срещнe днес с кмета (какво се случи на срещата при кмета - четете тук).
Д-р Атанас Дафовски е бележит  съгражданин, надраснал своето време и оставил името си в историята  на нашия град. Той е основател на съвременната медицина в общината и целия му житейски път е преминал в служба на и за хората от Кърджали.
„Далеч от идеята за лично облагодетелстване, той отдава  живота си, за да съхрани и опази най-ценното – здравето на нашите съграждани, без значение на вяра, етнос и религия“, посочва от Инициативния комитет, в който влизат д-р Атанас Николов Илиев, председател, д-р Йордан Караиванов, д-р Лъчезар Христов Костов, д-р Гергана Атанасова Гогова, Галя Атанасова Берова, Тодор Петров Ивановски, Ангел Недялков Матушев, Никола Атанасов Гаврилов, Байрам Сейдали Юсеин, Ангел Петков Бакалов, д-р Жени Стайкова, Росица Иванова Генчева.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.