След успешния предизборен слоган „Спасяваме България“, председателят на ДПС отново звучи хитово на вълните на национализма…
Всъщност, май всички обичат Мустафа Карадайъ.
В ДПС категорично всички го обичат. Няма къде да мърдат!
Ахмед Доган го обича. Има ли смисъл да обясняваме…
И Бойко Борисов го обича. С мислите на патриот и ходовете напред!
И Корнелия Нинова го обича, колкото и вътрешно-партийните опозиционери да ревнуват…
Любов като тази на манекенките към Паулу Коелю, като тази на живеещите в социалните мрежи към Далай Лама, но с политически измерения.
И журналистите го обичат, и „Господари на ефира“, и Слави Трифонов и сценаристите му…
Но най-много го обичат националистите. Напоследък заради хита му „Борисов, избирай – Симеонов или правителство!?“.
Въобще, ако вицепремиерът Валери Симеонов, след телевизионерството си, направи и радио „Национализъм FM“, от сутрин до вечер на вълните му ще звучи Карадайъ.
*
А какво рече хитовият Карадайъ тези дни. Прочетете думите, изречени от трибуната на Народното събрание, и мислете за следващите седмици. Не са за отбиване на номер.
…Вчера се чу националистически език в най-ярката му форма – пряко призовава за насилие и създава усещане за заплаха.
Ето, за този език говорим от доста време – езика на разделението на българи, турци, цигани, евреи, език на противопоставянето, езика, който поражда конфликти.
Този език има много проявления – чрез слово, снимка, действие. Изразява се в расова и верска омраза, антисемитизъм и всякакви форми на ксенофобия, базирани на нетолерантност.
Носителите на този език са националистите.
Но днешната декларация не е за тях. Те са ни ясни отдавна, на Европа също. И на всички разумни и отговорни български граждани.
Това са хора, които търсят политическа и личностна легитимация чрез конфликти, за сметка на цялото общество и на държавата.
Не за тях е нашата декларация.
Oтговорни са тези, които позволяват този език. За техните думи, действия и последиците от това отговорност носи партия ГЕРБ.
Колеги от ГЕРБ, народът ви възложи отговорността за управлението на страната, но не ви възложи и включването на националистите във властта. А тяхното поведение днес е резултат от включването им във властта.
Оправданието „Така пожела народът“ не струва. Както не е оправдание в Холандия, Франция, Германия и т.н., в демократична Европа.
И, не ни отправяйте закани!
Ще си позволя един цитат от тази пошла националистическа изява: „И да внимават, защото можем да ги смачкаме!“
Само ще напомня, че и Тодор Живков искаше да ни смачка. Не ни спряха нито дулата на автоматите, нито танковете по пътя към демокрацията.
Призоваваме всички националноотговорни партии, всички държавни органи и институции да предприемем бързо и адекватно лечение при така очертаната симптоматика.
Днес не е достатъчно явлението да бъде осъдено, днес са необходими решителни действия.
Ето защо, от ДПС призоваваме министър-председателя да предприеме незабавно решителни действия.
Обръщаме се към президента на Република България да изпълни своята мисия като обединител на нацията.

*
За незрящите в политиката -  и Тодор Живков искаше да ни смачка.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/10/17 14:04

    И патиротите го обичат даже и достаджиите Защо ли?
    Всички партии го обичат А не обичаха толкова стратега Доганович

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/10/17 14:46

    НЕ МОГАТ ДА НИ СМАЧКАТ ! НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ! НИЕ СМЕ ГОРД И СИЛЕН ЕТНОС. НИЕ СМЕ СИЛНА ПАРТИЯ ! НЕКА ОПИТАТ ! НЯМА ДА СА ПЪРВИТЕ. ДА НЕ СЕ КРИЯТ ЗАД ДЕПУТАТСКИЯ СИ ИМУНИТЕТ. НЕКА ДОЙДАТ!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/10/17 14:55

    Само и само ДПС...ДПС са истинските патриоти на майка БЪЛГАРИЯ.....ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА на мутренско-фашисткото-крадливото-корумпираното управление на КАЛИНКИТЕЕЕЕ и СУДЖУЦИТЕЕЕЕЕ които всекидневно насаждат етническа злоба,омраза в Българското общество

    ОтговорИзтриване
  4. Zashto ne publikuvate moite komentarisigurno zashto site i bir dps arı sigurno.dps propada ve4er kvoto i da pravite

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/10/17 18:25

    ALAHU EKBER! NIKOY NE MOJE DA SMACHKA 150 MILIONNATA TURSKA NACIYA!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/10/17 08:26

    18:25 - Никой ли? Те кюрдите ще ви покажат откъде изгрява слънцето. Стой та гледай! Не че ви го пожелавам, но вас отдавна ви почнаха с тънки политичиски хватки и номера, и в момента сте скарани с всички цивилизовани страни. Съсипахте си икономиката, а това неминуемо ще ви доведе криза за оцеляване. Комшии сме и не бива така да си говорим, но наистина са ви почнали.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/10/17 11:11

    Обичат го докато имат сметка от него ,докато нещо зависи от него ,но дойде ли му края няма да го погледнат ,както постъпиха с стотици техни кадри които ДПС ги изостави

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/10/17 11:42

    Алото.. .анонимен който говориш за кюрдите внимавайте вие защото и кюрдите са мюсюлмани а комшиите са наблизо като говориш за нас да не се подпали твойта черга а икономически въобще не е зле Турция

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.