Драстичен ръст на нарушенията на условията за безопасен труд в строителството в Кърджали след старта на саниранията – това сочат данните на Инспекцията по труда.
През тази година са регистрирани 4 712 такива нарушения. Те са с 2000 повече от случаите на отклоняването от други норми в трудовото законодателство.
От Инспекцията потвърждават констатациите за ниската квалификация на наетите за изпълнението на програмата за енергийна ефективност, липсата на обучение по безопасност на труда, пренебрегването на защитни средства като каски и обувки.

Припомняме, че повечето от изпълнителите на обектите ангажираха съмнителни подизпълнители, които пък докараха за специфичните дейности общи работници от други региони. За да спазят сроковете за изпълнение, фирми карат работниците си да работят и при дъждовно време, въпреки, че в документите отбелязват „неработен ден“.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/11/17 08:49

    По страшното ще дойде след няколко месеца когато изолацията се отлепи в резултат на аматьорската работа

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/11/17 09:08

    Ами от офиса на инспекцията проверки не стават
    И да отиват на място вече са си взели комисионите и не виждат дали има работници или не
    До кога дами игоспода ще е това
    За какво са ни тези държавни институции след като не могат в Кърджали да отскочат на км от работно им място

    ОтговорИзтриване
  3. Ко да ви кажа27/11/17 09:45

    Ами че то се знаеше още от началото
    Лява ръка десен джоб
    Всяко чудо за три дни
    Нали за това се прави саниране да се окрадат парите

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/11/17 10:36

    Аз да попитам от кога Инспекцията по труда дава информация за нарушенията на фирмите. Нека тогава да Ви представят протоколите и актовете от нарушенията. Има ли право институцията да дава такава информация, която касае съответната фирма изпълнител!?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/11/17 13:32

    Нали целта беше да санираме само панелките за да удължим живота им и стоплим малко хората.А какво се получи?Вредиха се нормални и сравнително нови сгради но населени с....кой ще познае-КОМУНЯГИ!!!!!!!УРАААААААА,ние сме на всеки километър.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/11/17 15:49

    Защо голяма част от полагащото ни се го няма? Няма ВИК, няма домофони, няма мазета, и още много няма....Пък да вземат тези фирми да си поподредят материалите.Заемат улицата,паркинга и няма къде да си оставим колите.Да не говорим колко бавно и некачествено се работи.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/11/17 16:22

    Как разбра инспекцията за ниската квалификация на наетите за изпълнението на програмата за енергийна ефективност? Може ли да попитам с каква квалификация са те и кога станаха специалисти в строителството? Ще ви кажа, те са библютекари, начални учители, учители от селскостопанския техникум и какви ли не. За какви каски става на въпрос като те на проверката не слагат каски?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.