Елин Топузаков: Радващо е, че държахме високо темпо през целия есенен полусезон

„Арда” ще зимува на върха в Югоизточната трета лига с комфортен аванс от 5 точки пред втория в класирането „Загорец”.
„Сините” от Кърджали смазаха „Асеновец” в последния мач от полусезона с 5:0. Хеттрик за кърджалийци направи Ахмед Осман, а по едно попадение реализираха Атанас Чепилов и Бейсим Бейсим. „Загорец” пък постигна хикс в Куклен срещу коравия тим на „Атлетик” – 0:0.
След 17 изиграни мача „Арда” е начело с 47 точки и голова разлика 63:4. Тимът от Нова Загора ще чака старта на пролетния полусезон на втора позиция с 42 точки и 37:11 голова разлика, а напролет им предстоят по-трудни мачове, в това число и гостуване на стадион „Дружба“.

„Арда” вкара пет гола в последния мач за тази година, а 34-годишният халф на тима Ерай Бехчет Салиф свали за последно фланелката на „сините” от Кърджали. Играчът, записал около 200 мача в кариерата си, голяма част от които с екипа на "Арда", каза „Сбогом!” на футбола. След активната си спортна кариера, халфът ще поеме административни функции в клуба.
Символичните домакини откриха резултата още в 10 минута, когато Атанас Чепилов вкара чудесен гол от пряк свободен удар. Централният нападател на „Арда“ Ахмед Осман даде тона на головата си фиеста в 20-ата минута с далечен удар в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Илия Иванов. В 28-ата минута той се използва от грешка в защитата на гостите от Асеновград и увеличи преднината на тима си – 3:0. Пет минути по-късно Ахмед Осман оформи своя хеттрик, след като бе изведен от Димитър Алексиев сам срещу вратаря.
През второто полувреме ситуацията на терена не се промени особено и домакините продължиха да диктуват темпото. В 55-ата минута след разбъркване в наказателното поле на „Асеновец“ Бейсим Бейсим се разписа за крайното 5:0.
„Доволен съм от играта и старанието на момчетата. Радващо е, че държахме високо темпо през целия есенен полусезон. Имахме постоянство и мисля, че днес спечелихме заслужено.
Доминирахме през целия мач и създадохме много голови положения“, заяви след срещата треньорът на „Арда“ Елин Топузаков.
Спортният директор на „Арда“ Емил Кременлиев сподели, че всичко се е развило спрямо плановете им. „Каквото бяхме планували, точно това и стана. Най-важното е, че вече изградихме стабилен отбор. Момчетата се опознаха, все пак това е нов тим. Имаме преднина на върха, която съм сигурен, че ще се увеличи още през пролетния сезон“, заяви Кременлиев.
Наставникът на гостите от Асеновград Димитър Илиев призна, че отборът му е загубил от много силен съперник. „Играхме срещу много добър отбор, който не е за трета лига. Ясно е, че нямахме сили, за да им се противопоставяме. Опитахме се да направим нещо, но отсъствието на двама ключови играчи се оказа от голямо значение“, заяви Илиев.
Припомняме, че „Арда”ще проведе подготвителен лагер в Анталия по време на паузата, през януари 2018 година. Към тима пък ще се присъединят и нови класни попълнения.
Шампионатът ще бъде подновен на 24 февруари догодина.
Във всички 4 групи на Трета лига има лидери, които изпреварват предследващите си с 5 до 7 точки. Бъдещи участници във Втора професионална лига се очертават „Арда“, ЦСКА-1948, „Добруджа 1919“ (Добрич) и „Кариана“ (Ерден). Тези 4 отбора са и фаворити за Купата на Аматьорската лига.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/11/17 21:43

    Браво Арда.Голям отбор добър
    треньор прекрасна публика.
    Това беше Арда през 2017 а
    какво ще е през 2018? Ще видим

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/11/17 21:47

    С тази игра втора лига е най -
    малкото което заслужава Арда.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/11/17 21:48

    С тази игра втора лига е най -
    малкото което заслужава Арда.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/11/17 11:54

    Vsicko e naglaseno,kak taka ot otbor bez pobeda se prevarna v super otbor ?ey tova ako mi go obesnite vi priznavam

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/11/17 16:49

    Трудно ще ти се обясни,защото си личи,че си уникално тъп.Не виждаш ли,че това е абсолютно нов отбор,като започнеш от домакина,минеш през медиците и рехабилитаторите,през спортно-техническото ръководство и футболистите и стигнеш до изпълнителния директор и президента на клуба?Даже стадиона и автобуса са нови.Вместо да дрънкаш глупости ела на стадиона да изгледаш някой,,нагласен,,мач.Или по-добре недей.Май е по истинско без такива,като теб!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/11/17 17:34

    Кое е нагласено да падат отборите с 5,6 гола,всичко това е свързано с много труд и подбрани правилно футболисти с качество а това всичко се дължи на тандема топузаков- Кременлиев,хора който са амбициозни да се докажат на цяла българия,че от една посредствена Арда да е направят отбор срашилище.еи това е цялата истина мои човек.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/11/17 21:49

    Парата прави играта

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/11/17 22:14

    Ама младежкия ви отбор имате играчи........не знам кво чакате от тях.Самочувствие на гърба на батковците,пък простотията...особено селските ви играчи-вземете малко ги повъзпитайте.В спорта дисциплината не е ли най-важната?Или стига само да риташ,пък майната им на другите?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.