47-годишният кмет на Инегьол Алинур Акташ е посочен от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган за кмет на Голяма община Бурса. Очаква се в петък в Общинският съвет в „столицата на изселниците“ да подкрепи предложението. В 100-местния разпоредителен орган управляващата Партия на справедливостта и развитието има 70 съветници, а на Акташ са му необходими 67 гласа, за да бъде избран на първи тур. Гласуването ще бъде тайно.
Алинур Акташ обяви, че е голям приятел на Джебел и джебелци в Инегьол и Бурса, след като неотдавна прие в кабинета си кмета на Джебел Бахри Юмер.
Днес в Анкара Ердоган е приел и кмета на бурсенската община Османгази Мустафа Дюндар, който пък заедно с кмета на Кърджали инж. Хасан Азис организираха в последните години в града край Арда благотворителни вечери „ифтар“ и отбелязването на Деня Ашуре. Османгази и Кърджали са побратимени общини.
На среща в Анкара с президента е бил и кметът на бурсенската община Йълдъръм Хаккъ Едебали. След като разговарял и с тримата бурсенци поотделно, Ердоган решил, че на стола на отстранения Реджеб Алтепе в Бурса ще седне Алинур Акташ. Той е работел в частна мебелна фирма до 2004 година, когато се записал в Партията на справедливостта и развитието. От 28 март 2004 година до днес той е кмет на Инегьол, община на брега на Мраморно море с население 255 000 жители.
24rodopi.com
На снимката: Кметът на Джебел Бахри Юмер (вляво) и новият кмет на „столицата на изселниците“ Алинур Акташ
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/11/17 21:52

    Golemiya dostacia idva sega nyama kide da otivata

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/11/17 07:46

    Алинур Акташ е по голям Достаджия от Реджеп Алтепе

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/11/17 07:51

    Османгази и ДОСТ Кърджали
    Инегьол и ДОСТ Крумовград
    Йълдъръм и ДОСТ Джебел
    Са побратимени общини

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/11/17 09:24

    Много очаквате от Бурса, но на последните избори видяхте колко гласове получиха ДОСТ от там, и с автобуси да докарат хората пак ще гласуват за ДПС, а не за предателите на Българските турци.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/11/17 13:10

    Всеки който не гласува за ДПС предател ли е? 25 години живеете на гьрба на тия хора с такива глупости.Всеки е свободен да гласува за която партия си иска. Вашето свьрши вече!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/11/17 14:53

    samo dost
    dost e priyatel
    na bilgarskite tursi
    i muslimani

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/11/17 15:19

    До 2/11/17 07:46 Да разбираме ли, че Реджеп Алтепе си отиде защото е бил слаб ДОСТаджия, или има нещо друго (гнило)? Да не би да си отиде защото е ДОСТаджия? Или ФЕТОджия? Май всички ДОСТаджии са ФЕТОджии. Вземете мюфтиите на Кърджали, Хасково, Крумовград и т.н. - всички са били на ясла при ФЕТОджиите. Ердоган със сигурност е разбрал това от което ще последва и тяхната смяна.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.