За 12-та поредна година в навечерието на Рождество Христово по инициатива на областния управител на Кърджали ще се проведе Благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа” в подкрепа на деца и младежи  с увреждания.
Тази година събраните средства ще бъдат предоставени за лечението на 29-годишната Петя Костова от Кърджали, която страда от синдрома на Ходжкин и 9-годишната Селен Исмаил от Черноочене с диагноза детска церебрална парализа.
На 19 декември, вторник, от 19 часа  по покана на областния управител Никола Чанев на сцената на театъра ще гостува Фолклорен ансамбъл  „Родопа“ - Смолян със своя зрелищен спектакъл „Невястата“. Билетите са с цена 10 лева и ще бъдат откупени с благотворителна цел. Преди концерта във фоайето на театъра ще се състои традиционният коледен базар, на който ученици от цялата област ще продават ръчно изработени сувенири, картички, сурвачки, лакомства и предмети за бита в подкрепа на каузата.
Областният управител Никола Чанев призовава всички граждани, фирми и институции да се включат в кампанията, като закупят билети за концерта, посетят Коледния базар или дарят средства по банков път на сметката на читалище „Обединение“ в Първа инвестиционна банка. Читалището е партньор на кампанията от първото й издание, заедно с ОДК, РУО и Агенцията за Социално подпомагане.
Банковата сметка на кампанията  e:
IBAN - BG 43FINV91501204222439
BIC - FINVBGSF
Всяка година стотици фирми, институции и ученици се включват в инициативата „Да подарим надежда за Коледа”, за да дадат кураж и надежда на болните деца и техните родители. За последните 9 години събраните дарения надхвърлят 100 000 лева.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.