Спипаният с 320 000 къса цигари на ГКПП „Маказа” отърва затвора! Водачът на автомобил „Пътна помощ“ В. Г. Г., който бе арестуван на граничния пункт при опит да внесе в България 16 000 кутии цигари, получи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, но изпълнението му се отлага с 3 години. Съдът в Момчилград постановява условна присъда, като отчита следните смекчаващи обстоятелства: направени самопризнания;  самокритично, разкайващо се отношение към извършеното; чисто съдебно минало и добри характеристични данни.
Както вече 24rodopi.com писа, на 22 май 2017 година, около 16.30 часа, гранични полицаи отклонили за допълнителна проверка специален автомобил с платформа „Фиат Дукато", с надпис „Пътна помощ", управляван от 30-годишния В.Г. Автомобилът се е придвижвал без товар, на вход за страната.
При извършената физическа проверка граничните полицаи установили наличие на изградено двойно дъно на платформата за транспортиране на автомобили. В тайника са открити общо 16 000 кутии (320 000 къса) цигари от марката „Royal Slyms", без акцизен бандерол.
Съдът одобрява споразумение, сключено между Районна прокуратура в Момчилград и адвоката на подсъдимия. В. Г. се признава за виновен в това, че на ГКПП „Маказа, на трасе „вход“ от Република Гърция за Република България, държал в специален автомобил марка “Фиат Дукато“ акцизни стоки без бандерол -16 000 кутии или общо 320 000 къса цигари с филтър от марка „ROYAL SLIMS“ с единична стойност за една кутия 7.50лв. или всичко на обща стойност 120 000 лева, като общата стойност на невнесен акциз - 59 920 лева, без акцизен български бандерол когато такъв се изисква по закон, като случаят е немаловажен и предмета на престъплението е в големи размери. Осъжда го на наказание „Лишаване от свобода“, като отлага изпълнението му за 3 години.
Съдът отнема в полза на държавата предмета на престъплението: 16 000 кутии цигари „ROYAL SLIMS“, намиращи се на съхранение в ГПУ Момчилград. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/1/18 08:06

    Ето ни правосъдието на българия. А да хванат обикновен човек с една кутия цагари веднага ще го вкарат в затвора.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/1/18 09:05

    За 120 000 лв. и е отървал затвора! Ако някой открадне две тутии цигари за 12 лв. ще го вкарат като престъпник. Къзълбашчето се е споразумяло не с Прокуратурата, а с прокурора!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/1/18 00:11

    kato otkriat 200 300 grama za lichni nujdi kontrabandist a sega sporazumenie

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.