Християнки и мюсюлманки заедно отбелязаха Бабинден
В Деня на родилната помощ, известен в миналото като Бабинден, жените социалистки в Кърджали посетиха АГО в МБАЛ” Д-р Атанас Дафовски”. Те подариха китки здравец, пита , кърпи, бонбониери  и цветя на гинеколозите, акушерките, неонотолозите и медицинските сестри , пожелавайки им много здраве, лично щастие, професионални успехи. Първото бебе, родило се в този ден, получи голям плюшено куче от председателката на обединението Теодора Каракостова с думите „Да расте здраво, упорито, достоен гражданин на България и да радва много своите родители.”
Ден по-рано, в клуб „Червеното“ социалистките, на богата трапеза с погачи и баници, пресъздадоха обичая „Поливане" с млада родилка.
В деня на родилната помощ Теодора Каракостова  и Величка Георгиева бяха гости и на  тържество в село Рани лист по покана на общинската съветничка Мердие Ибрям. Заедно, жени християнки и мюсюлманки отбелязаха празника, като  поговориха за народните обичаи, споделиха рецепти от народната медицина при отглеждане на  детето в първите му месеци. На срещата бе отбелязано, че в общинския център Кърджали липсва денонощна аптека. С болка местните жени споделиха, че безработицата сред жените е голяма, семействата са разделени, всяка къща има по един родител в чужбина, но независимо от това с усмивка си пожелаха „Да се раждат повече и повече кърджалийски деца, да растат здрави и щастливи“.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/1/18 08:23

    Браво за инициативата
    Но това не искат хората
    Хората искат от партиите да им създават работни места,да поканят инвеститори иработа на реални цени а не на минимални заплати
    Другото си е реклама

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/1/18 10:45

    Излагация за Ранни лист.В турската традиция няма такъв празник,в мюсюлманската хич!Някой подвежда честните жени-туркини!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасна инициатива и поздравления за жените .Какво по-хубаво от това да се срещнеш на чаша чай или кафе и да споделиш с други жени проблемите в българското семейство и какво пречи в България да се увеличи раждаемостта? Проблемите са общи ,както традициите и обичаите ни близки !Няма нужда от разделение !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/1/18 09:04

    До 12.28 Тогава на курбан байрям ела в джамията на молитва до жоджата,в Червеното кой е турчина?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.