Рисуван 2-метров портрет на Христо Ботев подари кърджалийският художник Красимир Стаматов на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Тази година се навършиха 170 години от рождението на великия българин, а Караянчева е председател на  Националния инициативен комитет за честванията и техен почетен патрон. Тържествата започнаха през януари в родния град на поета Калофер и ще продължат през цялата 2018 та – обявена за година на Ботев. Освен с мащаба си, картината впечатлява и с удивителното си излъчване и прилика с гения на българската национална революция.
Изображението е взаимствано от известна групова фотография  на Ботев. Образът е изключително въздействащ, благодаря на автора. Ботев е национална светиня и мерило за нас, като народ, подчерта Караянчева.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/5/18 18:19

    Защо не пусна коментара ми ??? Или подкрепяш първия терорист - българин ! Това е история !!! Не е лъжа или фантазия - отвлякъл е параход с оръжие и е променил маршрута му !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/5/18 20:43

    Ти глупаво 18:19първо прочети мемоарите на капитана на кораба и виж с каква симпатия говори за Ботев и защо АДЖЕБА ПОКАЗВА СЪЩИЯ ТОЗИ КАПИТАН СРЕДЕН ПРЪСТ НА ОСМАНСКИТЕ ВЛАСТИ И ОТКАЗВА СЪДЕЙСТВИЕ. КОЙ Е РОБИЛ КОЙ Е УБИВАЛ ЖЕНИ И ДЕЦА КОЙ Е РАЗПАРЯЛ КОРЕМИТЕ НА НА БРЕМЕННИ ЖЕНИ И Е ЗАЛАГал ДАЛИ ПЛОДЪТ Е МЪЖКИ ИЛИ ЖЕНСКИ КОЙ Е ОБВИНЕН В ГЕНОЦИТ НАД БЪЛГАРИ ГЪРЦИ АРМЕНЦИ АСИРИИЦИ КЮРДИ...... КОЙ КОЙ КОЙ БРЕ ДАУЛ ОТ 18:19

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.