Волейболната Суперлига може да стартира с променен формат и увеличение на отборите за новия сезон. До края на месеца ръководствата на клубовете трябва да излязат с решение заедно с Националната волейболна лига как да изглежда елитното първенство при мъжете, пише „Тма Спорт". След като се стигне до някакво общо становище, то ще бъде предадено на Управителния съвет на федерацията, откъдето съответно да преценят дали да го одобрят, или отхвърлят, вземайки на своя глава друго решение.
Един от вариантите, който се коментира, е увеличаване на отборите още през следващия сезон от 12 на 14 или 16. За тази опция има изградено лоби, гравитиращо около територията на Родопите. Целта е да бъде върнат административно един от изпадналите от елита клубове-„Арда"-Кърджали, като това се оправдае с включването на още един или три други тима. Подобен ход обаче не се приема радушно от по-голямата част от останалите клубове, тъй като ще доведе до две последствия. От една страна, нивото ще падне, тъй като няма толкова качествени и готови волейболисти, които да запълнят групите на 14 или 16 отбора. В резултат пък ще трябва да се увеличи квотата на чужденци от двама на трима, което ще се отрази и върху развитието на по-младите състезатели.
Втората опция, която също е много популярна сред клубовете, е намаляване на броя им в елита от 12 на 10. Това обаче може да се случи не преди сезон 2019/20, тъй като в настоящия момент ще доведе до страхотни скандали и катаклизми. Идеята е обратна на първата – увеличаване на конкуренцията и съответно ограничаване на чужденците до санитарен минимум. Според мнозина именно така ще се създаде още по-силен шампионат, в който битката за оцеляване ще бъде ожесточена, а оттам и за влизане в плейофите. Срещу подобен ход обаче има сериозни лобита, свързани с обещани пари от различни общини, които искат да виждат своите клубове в Суперлигата, за да отпускат финансиране.
Към днешна дата обаче най-очакваното и логично решение от страна на ръководствата на клубовете е запазване на формата.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.