„Не се чувстваме герои. Постъпихме така, както би постъпил всеки съвестен гражданин при подобна ситуация. Досега никога не ни се е случвало подобно нещо, реагирахме чисто човешки. Ние сме полицаи и трябва да помагаме, да бъдем в служба на обществото”, заявиха двамата полицаи от Кърджали, които станаха новина №1 в сряда.
Костадин Симитчиев и Красимир Ангелов платиха хотела на семейство с бебе, останало на улицата без пари и подслон. Двамата служители на реда със собствени средства закупили храна на хората, дали им и допълнително пари.

Историята започва в понеделник вечерта. Около 22 часа мъж и жена с бебе на 28 дни пристигнали в полицейското управление. Те обяснили, че работили във ферма в близко село, но собственикът ги освободил, превозил ги с автомобил в областния център и ги изоставил. Двама полицейски служители, които в момента били на работа, веднага ангажирали стая в хотел за своя сметка и осигурили лични пари за храна на семейството. Час след като потърсили помощ в РУ-Кърджали,  жената, бебето и мъжът били настанени за нощувка в хотела. На следващият ден те си тръгнали към родните места. Двамата са от села в област Велико Търново.
„Разказаха ни, че четири дни преди това били наети на работа във фермата. С автомобил от Велико Търново били превозени до стопанството. В понеделник вечерта обаче собственикът им казал, че вече няма нужда от тях и ги докарал в Кърджали. Нямаха никакви пари. Решихме да помогнем с наши средства. Уведомихме и ръководството на дирекцията”, разказаха двамата полицаи.
Те купили хляб, мляко, кренвирши, лютеница и майонеза за семейството. Наели стая за тях в хотел „Мора”, в индустриалната зона на града.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

21 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/5/18 18:08

    Браво момчета достойни граждани на град Кърджали нека останалите вземат пример от вас

    ОтговорИзтриване
  2. barvo na MOCHETATA vse takiva POLICAI DA IMA V KJ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/5/18 19:02

    Ееееех ех Българиоооо нерде Велико Търново,нерде Кърджали....като свършили работата ги е освободил хайдук бизнесмена и немало нужда повече...плати си на хората и всеки от къде и да си хване пътя.....много са умни нашите бизнесмени и се вижда че вечно търсят роби които да им се трудят за трохииии....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/5/18 19:07

    Народа едвам свързва двата си края и едвам оцелява от днеска за утре а главния СУДЖУК на държавата с управлението на крадливите Калинкииииии,Суджуциииии се хвали колко се е подобрило живота на стадото....добре са Калинкитеееееееееее в администрациите,в МВР,МО,корумпираната прокуратура,некомпетентните надзиратели и пожарникарите..т.е тези които живуркат на гърба на бедния народ

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/5/18 19:15

    Браво на полицаите!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/5/18 19:34

    Браво на момчетата!Да са живи и здрави!И никога да не загубят човешкото в себе си!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/5/18 19:51

    Браво на полицаите.Постъпили са много човешки.Дано доброто им се връща

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/5/18 19:57

    Браво ЧОВЕК

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/5/18 20:19

    Браво момчета! Такива човеци като вас са почти изключение за отдавна оскотелия ни български народ! Браво!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/5/18 20:28

    Bravo Koce, ti si gordostta na Djebel

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен2/5/18 20:38

    Браво на момчетата, да са живи и здрави, и все така човечни!

    ОтговорИзтриване
  12. sel Soviytsi meco2/5/18 21:21

    BRAVO MOYTO MOMCE EVALLA NA BATE KIRO BOG DAGO PROSTI E TOVAYE SIN NA BATE KIRO PRIMER DJEBELCANI

    ОтговорИзтриване
  13. sel Soviytsi meco2/5/18 21:22

    BRAVO BATE KIRO SPI SPOKOYNO IMAS SUPER SIN EVALLA

    ОтговорИзтриване
  14. sel Soviytsi meco2/5/18 21:26

    EVALLA MOMCETA ALLAH DAVI DADE POVECE AMINN VIYESTE VELIK NA VELIKI RODITELI

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен2/5/18 22:28

    Как може да се изостави по този начин, семейство с толкова малко бебе! Ако зависи от мен, бих потърсил морална отговорност от фермера. А полицаите бих ги наградил за достойната им хуманна постъпка. Моля ръководството на полицията да награди полицаите.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен3/5/18 04:49

    Браво момчета!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен3/5/18 10:11

    В БГ какво е задължението на полицаите
    Моля всеки да си напише мнението

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен3/5/18 10:13

    Първо трябваше да се обадят на Инспекцията по труда второ на НАП и да направят проверка на този който ги е наел

    ОтговорИзтриване
  19. sel Soviytsi meco3/5/18 21:53

    BRAVO MALKIYA KIROOO

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.