Достъп до пистите на стадиона и никакъв интерес към името на футболния дом на „Арда”. Така премина общественото обсъждане за ново име на „Дружба”. На срещата присъстваха около има-няма двадесетина граждани. Останалите участници бяха от ръководството на Общината, футболния клуб и общински съветници.

„Проблемът е в достъпа до стадиона. Аз съм маратонец и от 12 години бягам на „Дружба”. Преди беше в неугледен вид, но нямаше проблем. След ремонта и официалното откриване, съоръжението е заключено. Когато едва веднъж успях да вляза ми бе казано от охраната да напусна. Искам да попитам каква е ползата за целия град от този ремонтиран стадион? Никаква. Все пак той е отдаден под наем, не е продаден. Стадион „Горубсо” е в окаяно състояние. Всяка вечер бягаме там, теренът е разчертан и там тренират няколко детски отбора, които едва намират място. Не можем да бягаме в града, нито в парковете заради бездомните кучета. На „Дружба” в момента тренира и играе един професионален отбор, но какво да правят нашите деца?”, попита маратонецът Георги Гачев. 
От своя страна пък кметът Хасан Азис обеща съвсем скоро всички маратонци да бягат на най-добрата настилка в България.
„Разбира се, че стадионът ще се ползва от всички граждани. Така, както е по договор между Общината и футболният клуб. Трябва обаче да приключим полагането на тартановата настилка. Не можем да допуснем тя да се използва преди да бъде поставен завършващият слой”, посочи кметът.
Дебат за името на стадиона така и не се състоя. Очаква се утре Общинският съвет да гласува предложението стадион „Дружба” да бъде преименуван Арена „Арда”.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/6/18 07:19

    Няма смисъл от дебати. След като променят името ще се видим в съда.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/6/18 08:00

    ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – КЪРДЖАЛИ

    Препис-извлечение!

    П Р О Т О К О Л
    № 1
    от заседание на Общински съвет – Кърджали,
    проведено на 31.01.2018 г.

    Р Е Ш Е Н И Е
    № 17

    На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 50а, ал. 3 от Закона за физическото възпитание и спорта, чл. 73 и чл 74 от Правилника за прилагане на Закона за физическото възпитание и спорта, Общински съвет - Кърджали реши:

    І. ДАВА СЪГЛАСИЕ за отдаване под наем на лицензирани спортни организации или спортни клубове на спортен обект, представляващ: Стадион „Дружба”, находящ се в гр. Кърджали, с площ 31 640 кв.м. с идентификатор 40909.109.273 по Кадастрална карта на гр. Кърджали, ведно с изградената в него двуетажна масивна сграда с идентификатор 40909.109.273.1 със застроена площ 373 кв.м, актуван с Акт за публична общинска собственост № 3239 от 08.11.2012 г., и начална месечна наемна цена в размер на 900,00 лв. /без ДДС/.
    ……………………………….
    VІ. ОПРЕДЕЛЯ следните задължения към наемателя на спортния обект:
    1. Да ползва обекта по предназначение за спортна дейност;
    2. Да заплаща разходите за ел. енергия и вода;
    3. Да заплаща такса битови отпадъци;
    4. Да застрахова обекта;
    5. Да извършва текущ и основен ремонт за своя сметка;
    6. Да извършва всички мероприятия, свързани с безопасното експлоатиране на обекта;
    7. При необходимост да предоставя обекта безвъзмездно за провеждане на културни и спортни мероприятия от обществен характер;
    8. Да предоставя безвъзмездно обекта на спортни клубове за тренировъчна дейност по допълнително споразумение между тях;
    9. Да предоставя безвъзмездно спортния обект за ползване от детско-юношеските отбори.
    10. Да осигурява свободен достъп до пистата на спортуващи граждани, за ползване на обекта, както следва:
    през летния период – сутрин от 6.00 ч. до 9.00 ч., следобяд от 17.00 ч. до 22.00 ч.
    през зимния период – сутрин от 7.00 ч. до 9.00 ч., следобяд от 16.00 ч. до 20.00 ч.
    VІІ. Кмета на общината да обяви в местните вестници, на таблото на общината и на електронната страница на общината, спортния обект – общинска собственост по т. І, предвиден за отдаване под наем.
    VІІІ. Кмета на общината да проведе процедурата за пряко отдаване под наем на обекта по т. І., съгласно разпоредбите на Закона за физическото възпитание и спорта и Правилника за прилагане на Закона за физическото възпитание и спорта.
    ІХ. В случай, че не са налице основания за пряко отдаване под наем, Кметът на общината да открие процедура за конкурс.
    Х. Кмета на общината да сключи договор за наем на обекта по т. І от настоящото решение.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/6/18 09:52

    И за колко време е даден под наем?Или докато наемателя го "приватизира".

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/6/18 21:34

    До 28/6/18 08:00. Като изключим идеята на публикацията, протоколът е написан от неграмотен протоколист и подписан от неграмотен Председател на Общинския съвет (Напр. вж. "КметА" в т. VII, VIII и X).

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.