Партия на Слави Трифонов не съществува, но 4,7 на сто от българите твърдят, че ще гласуват за нея, ако изборите са днес. Ако пък шоуменът регистрира политическа формация и се яви на избори, за нея ще гласуват 31,8 %. Това сочат данни на социологическата агенция "Медиана" за обществените и политически нагласи на обществото у нас. Сондажът е направен в периода от 1 до 6 юли 2018 година, като в него са участвали 1 008 пълнолетни българи.
Без партии на Слави Трифонов и президента Румен Радев, ако изборите бяха днес, ГЕРБ отново щяха да са първа политическа сила с 24.8% от вота на населението. БСП остават на второ място с 20.5%, а ОП - на трето с 9.7%. Ако изборите бяха през юли 2018 г. ДПС биха събрали 8.3% от вота, "Воля" - 2.1%, АБВ - 1.9%, "Демократична България" - 1.6%, Реформаторски блок - 1.4%, СДС - 0.4%.
4.7% от анкетираните са дали спонтанен отговор, че биха гласували за партията на шоумена Слави Трифонов, въпреки че такава партия към момента не съществува.
Данните на "Медиана" сочат и друго - българите продължават и все повече да жадуват за политическа алтернатива. Електоралният потенциал на някои хипотетични формации, като тази на Слави Трифонов и президента Румен Радев, се увеличава.
През месец май 30.4% от анкетираните сочат, че е възможно да гласуват за евентуална партия на шоумена Слави Трифонов. През юли по този показател се отбелязва ръст с 1.4% до 31.8%.
През месец май тази година 36.7% заявяват, че е възможно да гласуват за евентуална партия на държавния глава Румен Радев. През месец юли този процент се е увеличил с 1.5 процентни пункта до 38.2%.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/7/18 10:22

    гладна кокошка просо сънува. краси рядков у кърджалда, на кукуво лято, ама не и в близките годинки. достатъчно в Родопите сме измъчени и още колко мъки ще търпим, дорде погинем Или са решили напълно да ни ликвидират, колкото се може по-бързо. дерзайте, още ще има заминаващи, дори и над 100 годишни баби при внуците си на запад, турците в Германия, българите във Великобритания, анадънму Слав и Цветка, айде Хаирлия да ви е дпс+дпс+караянчева+краси рядков, чок сеир бабо Фатмо, чок сеир. Франфурт на майн. женка съм, а не муж на снимката, оправете си бакиите на вересия получени от мно

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/7/18 10:58

    Имаме нужда от ново управление.Безобразията които се вършат в момента ще погубят институциите.Служители,полицаи се освобождават или ги местят против волята им ,за да угодят на отделни партийни кадровици,а това води до корупция,до де мотивация на служителите.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.