„В Кърджали няма безработица, има фирми, фабрики, които са създадени и то благодарение на усилията на местната власт без държавата да е узнала, че има такова нещо“, твърди кметът на общината

Местните власти са институциите, които трябва да решават въпросите с безработицата, със стандарта на живот, с транспортната свързаност между регионите, с миграцията и сигурността, и околната среда. Това заяви в студиото на "Още от деня" по БНТ Хасан Азис, кмет на Кърджали и зам.-председател на ДПС след срещата в Брюксел на Комитета на регионите на ЕС.
На провелата се среща са присъствали повече от 50 представители на различни институции и представители на местните регионални власти.
„На тази сесия, всъщност, се даде оценка включително и за многогодишната финансова рамка на Европейския съюз за следващия програмен период. Бяха изведени няколко акцента. На първо място затова, че местните власти са институциите, които трябва да решават въпросите с безработицата, със стандарта на живот, с транспортната свързаност между регионите, разбира се, с миграцията и сигурността, и околната среда. Все теми, които бяха повдигнати от председателя на управителния съвет и като становище на българските местни власти“, посочи Хасан Азис. Той сподели, че всички общини, представители на местните регионални власти в Европа, са създали един алианс за подкрепа и повишаването на кохезионната политика и за увеличаване на възможността общините да получават повече средства.
„В Кърджали, примерно, няма безработица, има фирми, фабрики, които са създадени и то благодарение на усилията на местната власт без държавата да е узнала, че има такова нещо“, подчерта кметът. Той каза още, че това, което трябва да се направи е да се подготвят хората, особено младежите, за повишаване на квалификацията, защото това е големият проблем, който трябва да се реши в страната ни.
24rodopi.com


loading...
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Времето