Турция ще продължава да бъде решаващ фактор в региона и българските институции са тези, които трябва да формират взаимоотношенията с турската държава. Присъствието на президента Румен Радев на церемонията по встъпване на длъжност на Ердоган бе важен елемент за поддържането на такива взаимоотношения.
Това коментира в предаването „Лице в лице'' по БТВ зам.-председателят на Сдружението на общините в България и кмет на Кърджали Хасан Азис.
Според кмета на Кърджали най-авторитетните институции са общините, тъй като именно кметовете са най-близко до хората.
„В момента като че ли кметовете на общините са виновни за наводненията в страната, включително и за поройните дъждове. Именно те са глобявани за това, че не се грижат за язовирите”, коментира Хасан Азис, зам.-председател на Сдружението на общините.
По думите му той, в качеството му на кмет на Кърджали, по тази логика трябва да отговаря за над 400 язовира.
„Тук един вицепремиер беше казал, че кметът трябва да наблюдава язовир Кърджали, но ние нямаме достъп до този язовир. Това е отговорност на държавата”, категоричен е Хасан Азис.
Според него по този въпрос е много важно да има национална политика по отношение на язовирите и те да бъдат ясно категоризирани.
,,ДПС ще продължава да настоява за оставката на кабинета, все пак ние сме опозиция'', завърши Хасан Азис.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.