Жители на община Чепеларе започват серия от протести със затваряне за два часа на главния път Пловдив - Смолян.  Причината за недоволството им е решението на Висшия съдебен съвет за закриване на Районната прокуратура в града. 
Две блокади на главния път Смолян – Пловдив ще има днес, заради протести, в които жители на Чепеларе и съседните села ще спрат движението в продължение на два
часа. Това става ясно от обявление на „Инициативен комитет за защита на човешките, гражданските и съюзни права на гражданите на град Чепеларе“. Началото на протестните действия ще бъде в 11:00 ч., като те ще продължат до 13:00 часа. През 20 минути ще пропускат преминаващите автомобили.
Първата блокада на пътя  в посока Пловдив-Смолян ще е на пешеходната пътека в с. Орехово, където местни жители са решени в продължение на часове да пресичат по пешеходната пътека, като по този начин ще спират движението.
Идентичен начин на протест ще има и в началото на Чепеларе. Ако се наложи ще бъдат допускани само автомобили със специален режим на движение – линейки, пожарни и
полицейски коли, уточниха от Инициативния комитет. 
Протестиращите
са категорични, че ако не бъдат чути днес, протестите ще продължат и те ще са под различна форма, като са готови да изразяват недоволството си докато не се отмени въпросното решение за закриване на Районна прокуратура – Чепеларе.
Шофьорите, които пътуват в това направление днес до обяд, могат да избегнат блокадите по
обходните маршрути, които са съответно Пловдив-Кричим-Девин-Смолян или през Кърджали-Смолян.
Общо 11 са районните прокуратури, които, съгласно решението на Висшия съдебен съвет, от 1 януари догодина ще станат териториални отделения. В отговор на притесненията на жителите, конкретно на общините Ардино, Чепеларе и Мадан, от прокуратурата увериха вчера, че държавните обвинители ще продължат да изпълняват - без промяна и в пълен обем, законовите
си задължения.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.