Чисто, подредено и спретнато е всяко кътче в ардинското село Башево. Местните жители не спират да хвалят кмета за всичко, което прави за хората.
Шести пореден мандат там управлява 42-годишният  Мюрен Сали, което е доказателство за спечеленото доверие на местното население. Толкова много работа е свършил той, че надали ще е проблем за местните жители да го изберат и седми мандат.
„Силата на нашето село е в единството и сплотеността на всички. Успехите идват именно тогава. Който е дошъл при мен, не съм го върнал, независимо дали е гласувал за мен. Винаги съм гледал да помогна. Нещата се получават с мерак и с упоритост", казва кметът-рекордьор.
Село Башево се слави като едно от най-сплотените и организирани кметства на територията на община Ардино. Всяка година там се провежда традиционен селищен събор-мевлид, с активното участие на всички жители на селото, независимо къде живеят. Местните изселници в Турция са се обединили и сформирали Сдружение
„Единство на Башевци", което активно участва в разрешаването на всякакви проблеми, свързани със селото. Тази година специално за селищния празник в центъра на селото бе монтирана метална конструкция – навес. Това бе осъществено с подкрепата на общинското ръководство и местните жители. По инициатива на жителите в молитвения дом ще бъдат обновени две стаи, където ще могат да нощуват местни изселници, които нямат дом или преминаващи през селото хора. Ще има и стая - музей, където ще бъдат подредени стари вещи от бита и стари снимки с обществено значение.
С общински средства бяха асфалтирани махленски улици.
Гюнер ШЮКРИ
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/9/18 22:05

    Браво1Тези хора са пример за подражание !Нека някои се научат от тях на уважение и разбирателство ,а не да разделят хората заради лични облаги и интереси.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/9/18 10:16

    Евала на този кмет. А кмета на Плазище общ. ДЖЕБЕЛ не си помръдна пръста дори за всичките тези мандати . Срамота!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/9/18 16:28

    А какво да кажем за кмета на село Черна скала, той пък за нищо не става

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.