Новите цени на таксиметровите услуги в Кърджали са увеличили броя на нелегалните таксита, а водачите им са станали по-нагли, разкриват пред 24rodopi.com водачи на МПС, извършващи легален превоз на пътници.
Както първи 24rodopi.com писа, жълтите коли в града край Арда вече возят от точка до точка за 2 лева и 50 стотинки, след като от години цената беше „замръзнала“ на 2 лева.
Скокът от 50 стотинки раздвижи целия сектор, но най-активни са нелегалните таксита. Особено през нощта. Нареждат са за клиенти на определените от Общината места без да са платили и един лев. Печелят по 70 до 100 лева на ден и не плащат никаква такси и налози. Когато направим забележка на шофьор нелегално такси на наша пиаца, той скача: „Вие да не сте от ДАИ, че да ми забранявате!?“, разказват таксиджии, които плащат близо 400 лева за лиценз на Общината и данъчните си задължения.
Имало е случай на прогонен от пиаца „фалшив колега“, който заплашил законните превозвачи: „Сега ще видите моите хора в ДАИ-то какво ще ви направят“.
Над 300 са легалните таксита в Кърджали, отделно с превоз на пътници се занимават водачи на около 80-100 коли.
„Има 50-60 коли, които са незаконни,  но на вид изглеждат като легалните. Викаме им „камуфлажни“. Карат със стикери отпреди 2-3 години. Тази година стикерите на Общината са зелени, а на нелегалните са залепени кафяви, т. е. миналогодишните.
Има коли, които са само с жълта боя, но без отличителни знаци – няма надписи, няма табела, няма изписани телефонни номера, няма я така нар. „шахматна лента“, не става ясно коя е фирмата, няма го и стикера на Общината. В третата категория попадат 20-ина коли с най-различен цвят. Оформили са си своя „пиаца“ на кръговото на пазара. Обслужват най-вече клиентите от квартал „Боровец“ и хора от селата“, разкриват таксиджии.
Те настояват за акция срещу нелегалните таксита в Кърджали след промяната на цената, но в нея да не участват само служители на автомобилната инспекция, или в града да бъдат командировани служители на ДАИ от други региони.
На снимката: Пиацата на улица „Републиканска“, в района на пазара в Кърджали, събота – 17 ноември, 13.00 часа. Обърнете внимание на втората кола, най-жълтата!
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/11/18 17:09

    mnogo fal6ivi taksita plaznaha iz grada ama za tova sa vinovni mvr i dai kam tqh se obarnete verno mnogo taksimetrovi kazvat 4e 6efovete nadai i mvr sa tehni hora i negi zaka4at e tova ako e normalno vav kakvo darjava jiveem bak6i6a da si pie rakiata sas 6efa na dai i na mvr sram i pozor skoro i snimki 6te pratim da gi vidite

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/11/18 18:13

    Таксиджиите вместо да реват по медиите, да подадат сигнал до ДАИ с номерата на колите, които са нелегални.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/11/18 20:28

    А такситата си карат на своя глава тарифата
    вчера се качих на такси на отиване ми взе 6 лв на връщане ми взе друго такси 4 лв как става тая работа кът километрите са едни и същи

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/11/18 20:41

    Ами ако печелят 70 до 100 лева на вечер вие другите които сте законни какво ревете че лицензът ви е 400 лева.Всички по касов апарат и да видим ко праим.НАП ДАИ КАТ алооо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен18/11/18 08:21

      Абсолютно си прав всички вече на касов апарат. Онзи ден ме пита таксиметровия шофьор колко ти взимат колегите до тука, пък аз се качвам 2 пъти в годината на такси. Призовавам всички клиенти да ги карат да пускат апаратите, всички ние плащаме някакви данъци защо и те да не плащат

      Изтриване
    2. Всички ако са по касов апарат най напред ще го д.хаш ти,нали тва е идеята на патентента селио

      Изтриване
    3. Анонимен18/11/18 15:35

      Явно не знаеш какво е патент, няма значение. Отговарям: Няма да го духам, ще си плащам цената, която се иска за услугата. Данъците да са платени, шофьора да печели и това е. Другото е ала бала, системата е проста и трябва първо таксиметровите шофьори да го разберат.

      Изтриване
  5. Анонимен17/11/18 22:27

    Да ги има,нека да са и повече,защото,някой таксиджии са изключително,невъзпитани,груби и вземат колкото си искат,не колкото трябва

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/11/18 23:54

    A Dvamata plemenisi na RASIM MUSA kolko peceliyat ,

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/11/18 08:54

    Казваме адреса Баикал,карате в Студен кладенец.И за капак и Български не знае.Нямам думи.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/11/18 08:57

    Снимайте и сигнализирайте! С оплакване във медии няма да стане.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/11/18 10:25

    tozi s vtorata jalta kola e NAY NAGLIYA ot vsicki bil na nyakoy si plemenik ot nacalnicite v KAT

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/11/18 11:21

    По 4000 хиляди изкаеваме идвайте всички

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18/11/18 13:35

    Да легални, нелегални - всички имат касови апарати за красота, но нищо не се отчита в тях и държавата и общината си затварят очите. Какво са се разревали за имат ли нелегалните фирма, плащат ли данъци! То такова своеволие като в Кърджали другаде няма. Всяка кола / без значение фирмата/ когато иска тогава работи. Ако не им се работи че е топло-не работят, ако е натрупал сняг и е много студено-не работят, ако изселниците и гурбетчиите са се върнали през лятото-не работят през деня, за да ги разхождат през нощите по ресторанти и барове. Пък значителна част от таксиджиите даже не могат да работят с клиенти. Така че вместо да се тръшкат- да вземат, да се организират, така че гражданството да е доволно от услугите им, а отговарящите органи-държавни и общински да си свършат работата!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/11/18 14:42

    На какво основание сложихте цена 2.50 лв.Ако другите карат на 2.00 лв отивам при тях.КонкуренСия майна.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен18/11/18 15:58

    Касовия апарат, ако се използва, в отчета излиза колко часа е работил шофьора, повечето са в нарушение.
    Отделно, че апаратите са на името на шофьора (с личен булстат или ЕГН), а не на името на фирмата която само го представлява в ДАИ.
    Някои са назначени във фирмите на трудови договори за 2 или 4 часа, а въртят 11-12 часа.

    Данък, няма да платят допълнително ако пускат апарата, но осигуровките определено няма да са минималните - има годишно изравняване на база печалба. Покрай такситата процъфтяват и много спомагателни дейности.
    Централите събират такса по 20 лв. на седмица. НАП да проверят списъчния състав на такситата, договори за услуга, издадени касови бонове и фактури на абонатите.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен18/11/18 17:29

    Всички са нелегални щом не пускат апарати

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен19/11/18 06:31

    Тия обирджии трябва най накрая някой да ги вкара в правия път. Правят всички клиенти на будали, колко е километра никой не знае, тия от ДАИ и от НАП да не спят ами да вземат да ги проверяват че нещо много са ги отпуснали.

    ОтговорИзтриване
  16. когато някой неграмотен или невеж гражданин коментира такситата в нашият град трябва да е на ясно със целият таксиметров бранш в нашата мила родина инак ще стане за резил,разгледайте тарифният план на другите таксита във нашата държава и се замислете ,
    така ще разберете колко евтино се возите господа философи.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.