Кой какъв принос има за организирането на протестите през май 1989 година за свалянето на режима на Тодор Живков? Кои са дисидентите? Какво е правел Ахмед Доган? А Демократичната лига за защита правата на човека?
Отговори на тези въпроси се търсят в социалните мрежи след проведената конференция в Одрин за 30-годишнината от създаването на Демократичната лига. Вместо отговори,… „валят“ обиди в най-голямата социална мрежа.
„Едни хора в Турция печелят на гърба на българските турци. Докога ще мълчим“, пише на стенаха си във Фейсбук академик д-р Несрин Сипахи Къратлъ, която повече от 45 години живее  и работи в Турция.
„Фалшивата доцентка полудя, отрича дори исторически факти. Обслужва четата на А. Д.“, реагира гневно Зюрфедин Хаджъоглу, председател на Конфедерацията на балканските турци.
На снимката: Дошлите на форума в Одрин репресирани от режима на Живков и организаторите се снимаха пред паметника на бебето Тюркян, убито по време на протест в село Могиляне
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/11/18 08:57

    Тези на снимката ли са се борили срещу режима на Тодор Живков/лека му пръст/?Ако тези начало с батко Павел са свалили уважаемия от всички покойния Т.Живков и са извоювали свободата на турците, аз категорично се отказвам от тази свобода,която изгони младите от страната,остави малки деца без родители.За сведение на всички агенти от долу до горе,народа вече не вярва на никой.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15/11/18 09:54

      На снимката Местан е с хората които са лежали в затворите в Белене и другите затвори .Ако ги нямаше тия хора по затворите в БГ дали щеше да има Демокрация или още щяхме да сме като Северна Корея .Най интересното е защо от ДПС няма никой на този форум .Изплашиха се май от затворниците да не им кажат истината в очите им .Къде е Доган 2-защо го няма при затворниците ? Поне почитайте хората които се мъчат нещо да направят. Успешен ден на всички ,независимо от партийната им принадлежност или възгледи .Успех на всички

      Изтриване


  2. В тази жена нещо не е наред. Тука доцент, Там доктор, Някъде професор. Въпросът е дали въобще има диплома за средно образование. На сабраниата се представя за представителка на Турците от българия и че защитава техните права, не е оторизирана от никого. Абе луда работа.DOÇENT DOKTOR NESRİN SİPAHİ KIRATLI.
    https://youtu.be/tTg93dZjDrQ
    https://youtu.be/BAQZr7yLNgc
    Bulgaristanlı akademisyen Prof. Dr. Nesrin Sipahi Kıratlı/ "1. Yörük Türkmen Çalıştayı ve Arama Konferansı"26.02.2016 ...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/11/18 09:09

    Зюрфеттин не беше ли тоя дето завърши селското и плачеше пред агент Павел как АК парти го изгонили от работа

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/11/18 10:02

    Ахмед Доган тогава го нямаше на хоризонта,комунистите го подготвяха за една турска партия наречена ДПС,но тази уж турска партия продължава линията на БКП за прочистване и изгонване на турците от България

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/11/18 10:40

    Много жалко за тези,които са лежали в затворите в името на правдата, с тези,които са спомогнали да изпитат тази неправда.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/11/18 10:52

    каква гавра !? Местан агента от 6 то управление с репресираните,този който ги предаваше сега им е ментор

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/11/18 10:54

    Само болни мозъци!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/11/18 14:06

    В Румъния турците ли докараха демокрацията.И там ли има ДПС,а после и ДОСТ.Аиптар,400-500 хиляди изстрадали хора се пръкнаха 50-100 тарикати за да създават напрежение между даже и вътре м/у самите тях.Линч за такива мародери.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен15/11/18 14:48

    Samo DOST.. Dps doluuu

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15/11/18 15:23

    Спрете да плюте едни и други калъф милетсте

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.