То ще бъде живо… И след ден, и след много години… Ще надживява времето със силата на младостта, успехите, знанията и смеха на учениците си, завинаги завързали в летописния му ход своите имена и постижения. Ще събира в своя микрокосмос градивни енергии, ще изпълва в себе си реалността, световете на науките и изкуствата, традицията и модерността и… ще ги пренася през времето и пространството.
Три финални събития отбелязаха празничния патронен празник за училище СУ „Отец Паисий“ в Кърджали, което навърши 105 години.
Под патронажа на областния управител бяха връчени наградите на победителите в Областния конкурс за компютърна графика. В залата на НЧ „Обединение“ се състоя празничен концерт на възпитаниците на СУ „Отец Паисий“. Тържеството бе открито със слово на директора Златко Атанасов и поздравителен адрес от Цвета Караянчева – председател на Народното събрание. На сцената се изявиха талантливи ученици в областта на музикалното и танцово изкуство, представители на школата по народни песни и танци и мажоретния състав. Заключителен поздрав към всички отправи хорът на учителите към СУ „Отец Паисий“.
Във фоайето на училището бе поднесена изненада за учителите, гостите и приятелите на СУ „Отец Паисий“: класически концерт на камерен състав "Kиара" и изложба живопис. Две красиви вселени: изкуството на художника Иван Стойчев и цигулката на Гергана Кюлханова, преподаватели в училището, ознаменуваха тържественото събитие.
105-ата годишнина бе споделена от представители на различни институции и местни организации. Заместник-кметът на община Кърджали – Веселина Тихомирова, след топли и завладяващи приветствени думи към всички учители и ученици, подари картина с изображение на първото светско училище в Кърджалийски регион – първата училищна сграда на училище „Отец Паисий“.
Началникът на РУО – Гроздан Колев – също честити патронния празник, като отбеляза постиженията на паисиевци в различни регионални и национални изяви и инициативи през годините.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.