Заловени са кила трева, амфети, хероин, кокаин, екстази…

Дрога за над 140 000 лева, предназначена за улиците на Кърджали, е била заловена само за десет месеца на тази година от полицията в региона.
Ръст на престъпленията, свързани с наркотици, отчитат от Областната дирекция на МВР. 74 са наркодеянията от началото на годината до края на октомври при 58 за същия период на миналата, съобщи шефът на полицейската дирекция край Арда старши комисар Венцислав Момчилов. За този период служителите на реда са задържали 6,7 килограма суха листна маса марихуана, 36 стръка канабис, 178 грама амфетамини, 18 грама хашиш, 17 грама хероин, 23 грама кокаин, 62 таблетки екстази.
По 20 лева върви грама канабис на улицата. Само от задържаното количество трева оборотът на дилърите би могъл да достигне над 130 000 лева. Грамът на синтетичната дрога като амфетамина също е 20 лева. По около стотачка се продава кокаинът в Кърджали.
Тревога също предизвикава и фактът, че един от най-опасните синтетични наркотици също настъпва в Кърджали. Зачестяват случаите на заловени, макар и минимални, количества на метамфетамин. Известната като „пико” и „кристал” дрога доскоро бе почти невъзможно да бъде открита на улиците в Източните Родопи, твърдят запознати. Синтетиката е изключително силна, а цената й за грам достига 80 лева. Метамфетаминът се приема перорално, чрез смъркане, чрез пушене на фолио или интравенозно. След по-дълга употреба, особено венозно, оказва непреодолима зависимост. 90% от приемащите го наркомани получават силни психически разстройства-слабоумие, параноидни явления, двигателни разстройства, твърдят специалисти.
Припомняме, че този вид дрога бе открит при акция на полицията в кърджалийския квартал „Възрожденци” преди дни. В дома на 31-годишен и в имот във вилна зона край града бяха открити 1 100 грама канабис, 122 таблетки екстази, 6 грама амфетамин и 1 грам метамфетамин.
„Пико” бе открито и в къща в кърджалийското село Сестринско преди месец. В жилището, обитавано от 27-годишен, полицаи иззеха още марихуана и хероин. Наскоро пък бе задържан водач на „Мерцедес”, употребил метамфетамин.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/12/18 08:16

    Чисти улици... Чакай бе, 13 милярд парите, първо проститутката взе. Пред гене ко става. Да бъде асан асан на моя леля вуйчо. Сичкото друго боклук.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/12/18 10:11

    Mangasara gecata ot ciganskata mahala zashto nego hvashtat za koi policai prodava nikoi nego spomenava

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/12/18 10:27

    Bravo.Malko po tvardo i platno okolo tezi bokluci za da ni ostane cist gradat.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/12/18 13:15

    Koi ot c.sestrinsko?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.