Ако в някое министерство, на дъното на някое чекмедже вехтее папка със сиромашко съдържание, но с гръмко заглавие „Как Кърджали да стане по-добро място за живеене“, там й е мястото. Пълен провал е тази стратегия.
Ако някои тъмни сили са работели за превръщането на Източните Родопи в територия, тъжна от гурбет, на разделените семейства, на повече и повече бели петна на картата на България - успели са.
4-5 града в България имат бъдеще, останалите ще бъдат периферии с всичките й негативни характеристики. Област Кърджали е във втората категория.
Това вероятно ще бъде общият елемент в разговорите на политическия отдел на Британско посолство с ръководствата на ДПС, ГЕРБ и БСП в Кърджали. На всяка партия по 1 час ще отделят Том Хайнс, шеф на политическата секция в посолството, и екипът му.
Общото изречение, консенсусът - хората си отиват! С изключение на София, Пловдив, Варна, Бургас и още 1-2 областни града, в България се живее зле. И живеещите зле отиват на Запад и пращат на близките си тук пари. Не, нека бъдем по-точни: Изпращат много пари. Толкова много пари, че ако не са гурбетчийските преводи, да сме по-зле и от последното място в Европейския съюз, което заемаме, по отношение на жизнения стандарт.
Каква ирония!? Бягат от беднотията, за да пращат пари в беднотията и да спасяват България! Бягащите от беднотията са най-големият инвеститор в България!!!
Областните шефове на ДПС ще винят правителството на ГЕРБ, герберите ще отбележат пред Том Хайнс, че укорими са местните власти на ДПС, а БСП ще могат на воля да фиксират минуси и на ДПС, и на ГЕРБ.
Да си политик в България е голям кеф.
*
Ясно е, че британското посолство ще анализират кърджалийските настроения в месеците преди изборите за Европейски парламент и за местни власти, а може и предсрочни парламентарни. За разлика от оная папка, за посолствата у нас досието „Кърджали“ е като настолно четиво.
Този път ще е по-различно, г-н Хайнс! И в Кърджали, и дори в разговори с националните ръководства на основните политически сили, ще получите отговори на малките въпроси. Защото всеки ответ ще бъде подлаган на съмнение и ще налага продължение – аджеба, какво ли ще реши този път управляващата партия в Анкара!
Кои ще са кандидатите, кой с кого ще играе, кой на какво ще разчита, чий електорат е по-оредял… Анализът ще бъде непълен, защото никой не знае как този път ще реагира Анкара. Тактиката е друга.
След разговорите в Кърджали, вечерята с Мустафа Карадайъ и закуската с Хасан Азис, попадение за Том Хайнс ще бъде ако намери събеседник по темата „Кърджали“ сред хората в екипа на посланик Хасан Улусой. После трябва да прегледа внимателно и резултатите от последните парламентарни избори, ама не като „сканиращ анализатор“ или механично да прелива гласове от март 2017-та в търсене на въпросителни за октомври 2019-та. И не на последно място, да изчака коледното слово на Ахмед Доган. Колкото му остана, няма и три седмици.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/12/18 09:22

    Не правете сметки без кръчмаря. Вече ние младите кадри се събудихме от зимния сън наречено Сараиите и ДПС да мислят вместо нас.Затова вече взехме решение и на изборите ще гласваме със съвест ,ще се върнем от Западна Европа и от Турция само и само да има млади кадри които да работят за нас младите и ние да се върнем от Гурбет с реални дохиди а не каквото кажат от сараите или еди коееее си консулство

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/12/18 09:23

    Телеграмата ще е следната
    Желязната лейди ще е кандидата от област Кърджали за ЕС

    ОтговорИзтриване
  3. Разговаряйки с хора от народа,с обикновени граждани на Кърджали и региона картинката ще ви се изясни

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/12/18 12:03

    Не правете сметки без кръчмаря. Вече ние младите кадри се събудихме от зимния сън наречено Сараиите и ДПС да мислят вместо нас.Затова вече взехме решение и на изборите ще гласваме със съвест ,ще се върнем от Западна Европа и от Турция само и само да има млади кадри които да работят за нас младите и ние да се върнем от Гурбет с реални дохиди а не каквото кажат от сараите или еди коееее си консулство,НО ТОВА НЕЗНАЧИ,ЧЕ ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ,НЕ НИКОГА.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.