Очаквано „Арда 1924“ победи „Кариана“ и с 28 точки заема третото място във Втора лига, изоставайки на 15 точки от лидера в класирането „Царско село“. Отборът от село Ерден пък е на предпоследното място с 12 точки и е „пътник“ за Трета лига.
Вълчан Чанев отбеляза и двата гола за „Арда 1924“ – в 21-ата и 55-ата минути.
В други срещи от кръга „Царско село“ надви с 3:1 „Литекс“, а „Струмска слава“ спечели 3 точки като гост на „Поморие“. В „опашкарското“ дерби „Добруджа“ отстъпи с 1:2 на „Пирин“ (Благоевград).
Припомняме, че вчера приятелите на Кърджали от „Ботев“ (Гълъбово) завършиха 0:0 с „ЦСКА 1948“ в София и отвориха пътя на „Арда 1924“ към третото място, даващо право на баражи за влизане в Първа лига.
Вторият в класирането „Монтана“ срази „Локомотив“ (Горна Оряховица) с 4:1.
Още от първия съдийски сигнал на Рюстем Карагерен, футболистите на „Арда 1924“ се настаниха трайно в половината на „Кариана“ и подложиха под обсада вратата, пазена от Станев. В първата минута Вълчан Чанев загатна, че е кандидат за играч на мача, отправяйки опасен удар с глава, но топката мина над напречната греда. Пет минути по-късно Веселин Марчев стреля към вратата на гостите. Малко след това и Ахмед Осман пропусна да се разпише.
Най-чистото и единствено положение през първото полувреме за гостите от село Ерден бе в 13-ата минута, когато Ивелин Илиев се оказа на метри от опразнената наша врата, но ударът му бе неточен.
Последва нова поредица от опасни положения за „Сините от Кърджали“. В 15-ата минута Веско Марчев засече от вoле центриране от дясно на Лозев, но топовният му изстрел не попадна в мрежата. В 19-ата минута Ахмед Осман от чиста позиция уцели страничната греда, топката попадна в Законов, който от два метра не успя да я прати в опразнената врата.
Все пак закономерно се стигна и до първото попадение за по-добрия тим на терена. В 22-та минута Вълчан Чанев се промъкна между бранителите на „Кариана“ и с глава засече центриране от ъглов удар. Така той вдигна на крака над 1500 зрители на „Арена „Арда“.
В 35-та минута последва нов опасен удар на Марчев, но топката не успя да попадне за втори път в мрежата на Станев.
След почивката ситуацията на терена остана непроменена – домакините доминираха, а гостите сякаш показваха, че догодина пак ще играят в Северозападната Трета лига.
Вторият гол падна в 55-та минута, когато отново се разписа. За отбелязване е, че попадението му бе огледално на това от първото полувреме. Хасковлията, който дойде в „Арда“ още в началото с Елин Топузаков, се промъкна между двама защитници на гостите и с глава вкара за 2:0.
В 63-та минута Марчев нахлу сам в наказателното поле на гостите, финтира пазача си и шутира, но топката попадна в ръцете на вратаря. Ситуацията се повтори няколко минути по-късно, когато отново Марчев отигра същата ситуация, но този път ударът му бе встрани от вратата.
Бразилецът Лукас Мартинс пропиля шанс да се вдигне на крака феновете само секунди след като влезе в игра в 87-ата минута. Той бе изведен сам срещу Станев, но откритието на Емил Кременлиев не успя да го преодолее.
2:0 и с 28 точки „Арда 1924“ е трети във Втора лига.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. И на север и на юг пак ще мачкаме на пук,ние сме Ардаа от Юггггг!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/12/18 07:02

    Има подобрение в играта.Чакаме
    добър мач в Радомир.Напролет
    Арда ще е друга.

    ОтговорИзтриване
  3. Със всеки изминат мач се подобрява синхрона между играчите но липсва централен разпределител

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/12/18 18:19

    Тоя бразилец е за лека атлетика
    Връзкарчето К/г/арадайъ да го пробват за волйбола,има ръст
    Архан Юсуф да се стегне малко
    В.Марчев също да стяга болтовете малко,че на ходом игра не се играе

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.