„В Кърджали залагаме на разбирателството и толерантността, създали сме условия за един много добър диалог между религиозните и етнически общности, Кърджали е един добър модел за съжителство”, каза кметът Хасан Азис по време на срещата си в Общината с ръководителя на политическата секция на посолството на Великобритания
Том Хайнс.
Той представи шарения кметски екип, в който има представители на различните етнически и религиозни общности, живеещи в общината, които са и добри специалисти в различни сфери. „В Кърджали хората се чувстват спокойни и сигурни, няма напрежение”, посочи кметът.
Той запозна гостите с проектите, реализирани в града с европейско и национално финансиране като Пазара на производителите, новия парк “Арпезос Север“, Водното огледало, Пречиствателната станция и др., както и с реализацията на обекти от Инвестиционната програма, сред които са и петте училища, в които се извършва основен ремонт.
Кметът представи няколко успешни инвестиции, осъществени благодарение на местната власт. „За съжаление няма реална политика на координация между местна, регионална и централна власт за привличане на инвестиции”, посочи инж.Азис  и даде пример с новата индустриална зона, която държавата иска да изгради в района на летището при положение, че общината разполага с промишлена зона, в която има достатъчно свободни терени. „Има разминаване в действията на местната и централната власт на базата на политически противоречия за постигане на различни политически цели”, допълни той. В момента общината води преговори с фирми за нови инвестиции в областта на автомобилостроенето, информира госта си Хасан Азис.

Припомняме, че това е втора среща между двамата. В понеделник Том Хайнс присъства на заседание на Областния съвет на ДПС, което бе водено от зам.-председателя на партията Хасан Азис.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/12/18 13:48

    Що не го покани вечер да види колко е осветен Кърджали

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.