Мандатът на омбудсмана на Кърджали Расим Муса приключва този месец, но той ще продължава да получава заплата и през 2019-та. Това става ясно от проекто-дневния ред на декемврийската сесия на Общинския съвет в Кърджали.
„Няма я дългоочакваната точка за нов омбудсман. Нито критерии, нито обсъждане, нито процедура, нито избор. Пълно мълчание. Кога ще стартира процедурата? Поне до пролетта не може да бъде избран нов обществен защитник“, коментираха пред 24rodopi.com общински съветници от ДПС.
„Излязох искрено възмутен от заседанието на председателския съвет на Общинския съвет, където се обсъди дневния ред на предстоящата декемврийска сесия. Предлагат се 17 точки, всички свързани с промяна на подробен устройствен план и сключване на договори за продажба на поземлени имоти. Това означава, че 41 съветника ще получат близо 20 хиляди лева за 20 минути, които са необходим за гласуване на подготвените 17 точки“, това пък коментира пред журналисти съветникът от Реформаторския блок Радослав Милен.
Както вече 24rodopi.com писа, на месец съветниците получава между 550 и 700 лева за участие в едно заседание на разпоредителния орган и на заседания на постоянните комисии.
„При положение, че няма по-сериозни въпроси, които да се разглеждат на сесия, по-добре да не се провежда заседание. Не съм съгласен да се получават заплати,  а да не се върши работа. Задължение на всички групи в общинския съвет, както и на общинска администрация е да внесе предложения за дневния ред на сесиите. Това, което се предлага за декемврийското заседание на общинския съвет, не е дневен ред, а някаква петминутка, за която да се вземат едни пари, отбиване на номера, както се казва. Срам ме е, че съм част от този Общински съвет“, обяви представителят на „десницата“ в разпоредителния орган.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/12/18 15:37

    оставка

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/12/18 17:23

    Срам ме е,че има такъв идиот съветник,който си прибира паричките и се прави ощипан!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/12/18 17:43

    да получава h.. през 2019-та.

    ОтговорИзтриване
  4. sel Soviytsi meco4/12/18 19:25

    eeee bunla dupese bunladan her sey bekleni KOPEKLEDEN

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/12/18 19:30

    Откажи се бре аратлик ! Ще влезе следващият от листата. Даже и мерси няма да ти каже. Никой не те държи насила там, а и ти си гласувал тези пари и досега си ги папкал ! (Твой колега )

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/12/18 20:03

    Милев ти си срам и позор за реформаторския блок.Заради такива тикви,вече няма нищо реформаторско!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/12/18 08:09

    Предложение
    Нека общинските съветници си дават 12 та заплата на дома за сираци и старческия дом .

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/12/18 13:26

    Милев е много прав, ама Вие сте големи гьормедици и нямате никакъв морал...Ние Ви плащаме заплатите, ние Ви хрантутим, но Вие не знаете за какво сте там. НАГЛЕЦИ!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.