ДПС не е Йордан Цонев, ДПС е Кърджали - 3

Ако Цвета Караянчева имаше избор между „Да“ и „Не“, щеше да откаже на Бойко Борисов и да си остане редови депутат от ГЕРБ. Но това би означавало и край на политическата й кариера. Затова Караянчева подходи далновидно и прие да застане начело на Народното събрание.
Сега Караянчева няма избор - трябва да спечели поне една община в област Кърджали. Поне един от 7-те кърджалийски кметове трябва да е от ГЕРБ. След края на изборния ден на 27 октомври 2019-та (вероятният ден за провеждане на Местни избори`2019).
В много области ГЕРБ разклати ДПС. Хората на Бойко Борисов пробиха в традиционни депесарски общини и населени места…
Тежкият стол в държавата, на който седи Караянчева, задължава… Една, че и две кърджалийски общини, иначе… лебедова песен в политиката.
*
Лютви Местан умрял… Опс, споко, това е виц.
Та, Лютви Местан умрял. Отишъл в Рая. На контролно-пропускателния пункт го спрели:
-Не може, г-н Местан. Няма ви в списъка. Пробвайте в Ада.
Направил завой и потропал малко плахо на другите порти:
-Местан съм, да вляза.
След 10 минути, очилат служител отворил прозорчето на „караулката“, изгледал с интерес новодошлия и казал:
-Няма Ви в списъка, г-н Местан!
-Как така ме няма, проверете хубаво.
-Прерових всички файлове. В папка „Етнически турци в България“ ви няма, „ДПС“ – няма, „ДОСТ“ - няма, „Хора на Ердоган“ – няма, „Стъпили на руска мина“ – няма. Връщайте се!
-Как? Къде?
-Как къде? Долу, на земята, в България, в Сарая.
-А, не не, в Сарая не искам. Намерете ми някакво местенце тук…
Което иде да рече, че освен всичко, Лютви Местан повече няма да се прегърне с ДПС и на следващите местни избори яко ще играе срещу кандидатите на Движението.
*
Всички ще коментират изборите за кмет на Кърджали догодина. Гарантирано. У нас, че по света. Двама от ключовите играчи в тях - Цвета Караянчева и Мустафа Карадайъ, в понеделник разкриха част от картите си пред един човек. Поотделно. Освен анализаторските си умения, ако шефът на политическата секция на Британското посолство Том Хайнс владее и дарбата да извлича ценна информация, да долавя бъдещи ходове между думите на събеседника, то той вече седи на компютъра си и пише анализ „Какво ще се случва в Кърджали през октомври 2019-та“.
Разбира се, Цвета Караянчева и Мустафа Карадайъ няма да са кандидатите на ГЕРБ и ДПС за кмет на Кърджали (на този етап само Караянчева има право, защото е с адресна регистрация тук). Но кандидатите на ГЕРБ и ДПС вървят пакетно с Караянчева и Карадайъ. Било за загуба, било за успех!
(Следва)


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/12/18 09:24

    Предвид това,че кандидата на ГЕРБ не мисли със собствената си глава,а е кукла на конци няма как да спечели изборите,в Кърджали,а в Кирково с тези местни кадри резултата ще е плачевен.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/12/18 11:40

    Какво ще следва Избори две в едно за Евро парламентУ и БГ парламенту .Тогава ДОСТ с Местан взимат над 8% ,а ДПС взимат 4,2% колкото да влезнат в парламенту и на местните избори В ОКТОМВРИ в Кърджалийско от 7 кмета 5 са на ДОСТ , 1 на ГЕРБ и 1 на ДПС

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/12/18 11:49

    Къде е оня от сараите ,жив ли е ,не се вижда по телевизията

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/12/18 12:22

    GERB,DPS i BSP edna toqga i v bunishteto,kradci

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/12/18 13:46

    3 от 7 беше последният различен резултат за кметски избори през 2000 г Оттогава е все 7:0 за ДПС. То е малко тъжно ,но заприлича на рекорда на Стефка Костадинова

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.