„Благодаря за човещината!”. С тези думи учителката Сийка Вълчева се обърна към кметицата на село Зимзелен-Билгин Мехмед и нейния син, ученик от трети клас в СУ „Йордан Йовков“ в Кърджали.
Причината за тази благодарност се е родила седмици по-рано, когато Сийка Вълчева, нейните ученици и техните родители са избрали за своя туристическа дестинация град Кърджали. Групата потегля от Пазарджик и озовавайки се в града край Арда посещава парк „Простор“. Тук туристите се возят с влакчето, разглеждат Обсерваторията, отдъхват и се подкрепят в ресторант край язовира. Потеглят за Каменната сватба в село Зимзелен и когато пристигат, шофьорът се опитва да паркира автобуса, но попада в една канавка и превозното средство остава неподвижно. Веднага жителите на селото се притичват на помощ. Донасят храна и вода, запалват огън, а синът на кметицата, Емурла, предлага на децата топки за игра. Докато децата отдъхват и се забавляват- госпожа Билгин Мехмед осигурява автобус, за да продължи екскурзията по предвидения маршрут. Групата посещава парка със статуята на Св. Богородица в град  Хасково. Късно вечерта се прибират в Падарджик, щастливи от мисълта, че никога няма да забравят тази екскурзия.
След  две седмици госпожа Вълчева се върна в селото, за да благодари на Емурла и неговата майка. Благодари им за големите сърца, за подкрепата и помощта, за човещината.
Стават чудеса не само по Коледа, но и тогава, когато хората искат да бъдат добри и полезни. Учителката  си пожела: Дано да има винаги хора с техните големи сърца!
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/12/18 06:52

    Браво бръчедке, значи едно е да помагаш за пес другите за ПиАр, едно е като тебе наистина да помагаш ..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.