Продължават огледите на екипа на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис по училищата, които се обновяват със средства по ОП „Региони в растеж” в размер на близо 14 милиона лева. Това съобщават от пресцентъра на Общинска администрация.
В първия ден на седмицата кметът и неговите заместници инж. Катя Митовска и Веселина Тихомирова бяха в СУ „Отец Паисий”, където проведоха разговори с директора на училището Златко Атанасов и строителите.
На 10 декември учениците от СУ „Отец Паисий” в Кърджали ще се приберат в родното школо, след като близо 60 дни от началото на тази учебна година, бяха разпределени по други учебни заведения, заради големия ремонт за близо 2 милиона лева. Това обявиха кметът инж. Хасан Азис и директорът на училището Златко Атанасов.
„Към настоящия момент 90 процента от СМР в училището са приключили, всички класни стаи са във вид, че да могат да приемат още утре децата. Но с директора и със строителя сме на мнението, че можем да си позволим до края на седмицата да приключат още асфалтирането във двора на училището, да завършат работите по физкултурния салон и още 3 класни стаи. Затова за нас най-добрият вариант е в понеделник, 10 декември, децата на СУ „Отец Паисий” от всички училища да се приберат в родното школо”, каза кметът.
По думите му в училището е приключила и 72-часовата проба на отоплението, училището е затоплено, а децата, които в момента учат в сградата на Бизнес инкубатора, ще останат там до последващо решение на Общинския съвет.
Пред ръководството на учебното заведение все още остават неясни въпроси, свързани с неговата ограда, отделяща училището от натоварената с интензивно движение улица „Сан Стефано”, завесите в класните стаи и техните врати. Както и въпроса за сградата на бизнес инкубатора, като потенциал за ползване от учениците заради директивата на МОН всички учебни заведения да преминат на едносменен режим на работа. Все въпроси, които не са ангажимент на строителя по договор.
„Това не са проблеми, които касаят само СУ „Отец Паисий”, а и останалите големи училища в Кърджали, които се обновяват по оперативната програма. Към момента ние имаме една цел, а тя е да се създадат условия за нормален учебен процес. И тази цел е постигната”, коментира инж. Хасан Азис.
По думите му решаването на въпроса със завесите и оградата на училището ще получи подкрепа от общината, стига самото училище да е в невъзможност да се справи със собствени средства.
През миналата седмица кметът инж. Хасан Азис и екипът му направиха оглед в ОУ „П.К. Яворов”, а днес освен в СУ „Отец Паисий”, посетиха и СУ „П.Р. Славейков”.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/12/18 21:08

    кмете остави ги тези селяни ела в махалата отдавна не носиш пиени и давул зурна

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/12/18 21:12

    Ние вече свикнахме да си водим детето в Учителския-затова не бързайте чак толкова.Но накрая на годината искаме две дипломи : за основно и за висше :) Лека Работа !!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/12/18 08:04

    Сега родителите събота и неделя ще чистим класните стаи. Дали кмета Хасан Азис ще отиде чисти стаята на сина си? Защо родителите трябва да правим и това? Кмета да разреши този проблем а не да занимава родителите

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/12/18 14:59

      Родителя заедно със своето дете трябва да отиде в класната стая, да я почисти и подреди, така ще се научи детето да пази чиста стаята.

      Изтриване
  4. Анонимен4/12/18 09:16

    Ха Ха , Това е дванадесетата пускова дата от началото на уч.година....нещастници....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/12/18 13:19

    а защо е този асансьор в училише "Яворов"??
    а защо няма и в другите санирани училища,които са доста по големи??

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.