Отношенията местна-централна власт и инвестициите, които държавата прави в общините бяха сред водещите теми на срещата между ръководителя на политическата секция на британското посолство у нас Том Хайнс и екипа му с областния лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева и общинските ръководства на партията.
„Ключовите инфраструктурни проекти в региона се реализират с пари от държавата и еврофондовете. Примерите са много - ремонтите в образователната инфраструктура, реновирането на републиканската пътна мрежа, водния цикъл, обновяването на стадиона и покрития басейн и т.н. Паралелно с това през годината правителството отпуска на местните власти власт средства от централния бюджет за осветление, ремонт на улици, реновиране на сгради и др., без да дискриминира общините по политическа принадлежност на кметовете“, посочиха представителите на управляващата партия.
ГЕРБ има солидно присъствие във всички ОбС на област Кърджали и въпреки, че ДПС все още има мнозинство, от началото на прехода никоя друга партия не е правила такъв пробив в смесените райони“, изтъкнаха структурите по места. В хода на разговорите стана дума за напредъка по важни за населението проекти като обходния път на Кърджали, индустриалната зона, многофункционалната спортна зала и др.
Засегнати бяха въпроси, свързани с качеството на социалните услуги и здравеопазването в отдалечените, труднодостъпни райони на областта. Към повече прагматизъм и по-малко политиканстване призоваха опонентите си Цвета Караянчева и колегите й на срещата с Том Хейнс и екипа му. В хода на разговорите бяха коментирани още очакванията от предстоящите местни избори и последиците от Брекзит в Обединеното кралство.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/12/18 19:44

    Някои хора са много късопаметни или си мислят, че политиката започва с тях. Единственият пробив в региона е от Иван Костов-кметове в Кърджали и Кирково, стига с бойковото летоброене

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/12/18 18:22

      Да, калинките на Боко са особено късопаметни. Прав си.

      Изтриване
    2. Анонимен4/12/18 18:26

      Вижте КАК СИ ТРАЯТ гробарите, когато става дума за ежедневно наблюдавани кражби и корупционни сделки при тях. Сега си траят за Горанов - няма такова мекере, което се е "уплашило" от земетресението и забравило да си плаща. Ужасно е да живееш в среда, в която ИЗРОДИТЕ се чувстват надосегаеми, ненастигаеми, ненастищаеми, ненаучаеми и НЕМАХВАЕМИ!. Тъжно е да виждаш, как народът все повече не е НАРОД.

      Изтриване
  2. Анонимен3/12/18 21:07

    Машалах всички политици като депутати и кметове сте номер 1. Но забравихте ,че сте в парламента и кметството с нашите гласове за вас. Нали сте там заради нас или заради нашите гласове за там .Ехе ние пък будалите искаме от вас нещо ама не знаем какво дайте ни по една минимална заплата и ние с тях ще си отделиме парички за яйца като идвате да ви ги даваме да имате парфюми безплатни тези яйца ще са не от хладилник а от село кърджалейро за кмуто и парламнто

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/12/18 21:12

    Какъв е агентът на Англия, че ще му се дават обяснения??? А? Англия /не измислицата "Валикобритания"!/ вече е аут от ЕС! Няма никакъв глас! Какво още й се кланят гербаджиите?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/12/18 21:44

    И Момчилград тогава не беше от ДПС

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.