Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна с учениците от Клуба на младшите посланици към СУ „П.Р.Славейков“. Това е втората му среща с тях, като при първата той им представи реализираните на територията на общината европроекти чрез мултимедийна презентация. Тогава той обеща да посетят обектите на живо, което обещание изпълни днес. 
Срещата е част от програмата за училищата - посланици на Европейския парламент.
На входа на учебното заведение кметът бе посрещнат от ръководителя на Клуба на младшите посланици Димитър Димов и директора на учебното заведение Милко Багдасаров.
Учениците потеглиха за обиколка по реализираните с европейско финансиране проекти  с 50–местен автобус, който шофира лично кметът. 
Пред младшите посланици той подчерта, че Кърджали е сред общините, които се нареждат в първите места по реализирани проекти по европейски програми. Той  сподели, че по предприсъединителните програми на ЕС в периода 2003-2007г. Общината има реализирани проекти по всички програми – 11 проекта за близо 14 млн.лв.  По програма ФАР и ФАР-ТГС бяха осъществени 10 проекта на обща стойност – 3 326 116 лв., а по програма САПАРД  - 1 проект на стойност 10 308 948 лв. Тук става въпрос за Пазара на производителите, уточни инж. Азис. Той допълни, че след влизането на България в ЕС в периода 2007-2015г. са реализирани 30 проекта за близо 107 млн.лв.
Първата спирка бе на Пазарът на производителите - най–големият обект, реализиран с  европейски средства по предприсъединителните  програми. Кметът разкри подробно процеса по изграждане на тържището, използваните нови технологии и най–вече   значението, което пазарът дава на  земеделските производители  не само от Източните Родопи, но и на производители от Гърция да предлагат своите продукти.
Надя Цветкова, началник отдел „Управление на проекти” в общинска администрация,  представи как ще се промени кръговото в района на пазара през следващите месеци  след обновяване на 10 улици в централната градска част по ОП „Региони в растеж”. 
Втората голяма спирка на обиколката на учениците и кмета инж. Хасан Азис  бе  новоизграденият парк „Арпезос – север”,  най-големият по площ  не само в България, но и на Балканите. Кметът, който бе в ролята на гид, припомни че вече са изградени първа, втора и трета част на парка, а зелената зона обхваща над 200 дка.  
„Освен  изграждането на моста, който ще свързва първа и втора част на парк „Арпезос – Север”, имаме идея да направим и увеселителна част, която ще наречем „Кърджали ленд”, каза кметът  инж. Азис преди автобусът да потегли към третата спирка от  обиколката-  цикъл за близо 70 млн. лв.
Пречиствателната станция за отпадни води, изградена по т.нар. Воден
„В момента се реализира инвестиционната програма за 21 млн.лв. като 65 на сто от тази сума е за образователна инфраструктура. Приключи  вече  обновяването на пет от най–големите  училища в Кърджали за близо 14 млн. лв, сред тях е и вашето училище   - СУ“П.Р.Славейков“. Освен това общината има  готови и технически проекти за над 150 млн.лв.”, каза в края на обиколката кметът инж. Хасан Азис. 
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/12/18 16:50

    А кога ще подкара осветлението в най тъмният град в България ?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/12/18 17:23

    Стига сте писали глупости. Парка Арпезос е нищо дори до парк Простор.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/12/18 17:26

    Идете Хасково и Пловдив да ти е драго да караш.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/12/18 19:14

    тоя кмет има ли книжка за рейс, няма ли катажии

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/12/18 20:17

    Браво Хасан агаааа роден си за шофьор

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/12/18 21:30

    Защо сега затваряте парка кмете.Той сега остава скрит зад милионните кооперации на олигарсите.Не се ли засенчи силуетът на града,има парк няма парк.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/12/18 11:39

    Кмета да освети града стига с тези пиари.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/12/18 13:32

    С 14млн.можхте да постройте поне 5 нови училища и детски градини.Един икономически университет ще е отлич на инвестиция за града.Децата ни ос тават по големите градове града се обезлюдява.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.