447 леки автомобили са регистрирани в Кърджали само от началото на тази година. 102 пък са товарните. Това съобщи за 24rodopi.com зам.-кметът на общината Тунджай Шюкрю. За 22 работни дни през януари са регистрирани 549 автомобила, което прави по 25 МПС-та на ден.
Както вече писахме, общият брой на моторните превозни средства в общината е 25 533. Болшинството от кърджалийци обичат мощните автомобили. 8118 са превозните средства в общината между 74 и 110 kW. 7684 са автомобилите до 55 kW, а от 55 до 74-7183.
Собствениците на 4320 автомобила ще платят през тази година с 40% по-скъп данък, заради промените в налозите, приети от правителството по схемата „Стар автомобил-повече замърсяване-повече пари”. Това е броят на превозните средства с катализатори в общината, които до този момент са ползвали намаление. През тази година то отпада, а данъкът скача почти двойно. В същото време за 2987 автомобила в Кърджали налогът ще бъде намален заради високия клас екологичен стандарт на превозните средства.
„За всички регистрирани МПС в общината ще има корекции на данъка, свързани с новата формула от законодателя-с 2 компонента имуществен и екологичен”, посочи зам.-кметът на Кърджали Тунджай Шюкрю.
Кърджалийци ще могат да плащат данъците си от началото на март. До края на април пък ще ползват 5 процента отстъпка.

24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/2/19 06:28

    тъкмо ще има да ядете много повече

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/2/19 12:22

    Улиците надупчени като швейцарско сирене,паркинги не стигат,катаджиите цакат на поразия като че ли това ще реши въпроса,автосервизите те бръснат без да ти издават касови бонове т.е. нямаш право на рекламация,цените на горивата кучета ги яли и после се чудим защо хората негодуват.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.