„Ние изхарчихме 35-36 милиарда долара, за да живеят спокойно в Европа…Европа гори и ще продължава да гори“, твърди турският президент

Изхарчихме 36 милиарда долара, за да живеят европейците спокойно, а те не изпълняват обещанието за 3 плюс 3 милиона евро! Това обяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в реч по време на церемонията по награждаването на Седицата на иновациите. Ердоган говори повече от 29 минути в Конгресния център в Истанбул в петъчния следобед.
„ЕС сочи като причина да не бъдем приети за пълноправни членове на Съюза факта, че сме били прекалено големи. Е, какво да направим, понеже така им се иска, да се смалим ли? Днес европейските държави дължат това, че живеят спокойно, на Турция, която приютява четири милиона бежанци на територията си. Когато се видят с нас, казват:"Много ви благодарим, приютявате толкова бежанци. Колкото и да ви благодарим, е малко." Е, добре, но нали бяхте обещали да ни дадете 3+3 милиарда евро. Какво стана с тях? Те не са честни. Животът им е една лъжа. Но дори да не спазят обещанието си, ние изхарчихме 35-36 милиарда долара до този момент за тази цел и ще продължаваме да го правим. Отворихме вратите си за хора, бягащи от бомби-варели.Това можеше и на нас да се случи, но, слава богу, не се случи. Изпълнявайки това задължение, ние дадохме урок на цялото човечество. Европа гори и ще продължава да гори“, каза Ердоган.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/5/19 19:29

    Buyuksun baskan ERDOGAN

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/5/19 21:50

    Колко ангажирани бяха мюсюлманските държави????-нула

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/5/19 22:18

    Никой не ги задълбаваше и в Турция никой не желаеше да бъдат приети тия емигранти освен Ердоган.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/5/19 22:19

    Никой не ги задълбаваше и в Турция никой не желаеше да бъдат приети тия емигранти освен Ердоган.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/5/19 22:54

    Европа вече не искат индианци имат си достатъчно

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/5/19 03:00

    СТИГА ЛЪГА, БЕ ЛЕШ, АКО ВИ ДАДАТ ЕС ПАСПОРТИ И В ТУРЦИЯ ЩЕ ОСТАНЕШ САМО ТИ, ОТИ ВСИЧКИ ЩЕ ИЗБЯГАТ

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/5/19 06:56

    Велик лидер, прави това, което Европа не може. Показва човечност и милосърдие към бежанците. А европейските държави участваха в разрушаването на Сирия!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/5/19 06:57

    Докато Европа създава войни и колонии с роби не само ще гори, ами камък върху камък няма да остане както казва баба Ванга.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/5/19 09:54

    Amudja,stiga veche da revesch, ne vi tryabva Evropeyski Siyuz.Ot1960 godina ste viv Evropeyskia
    Siyuz sis tri miliona Turski grajdani samo viv Germania.Ne vijdasch li che Anglichanite kazaha
    sbogom na Siyuza.Mislya che ste posledve eat i nyakoi drugi Dirjavi chlenove. Po dobre bez Komandiri koito da vi diktuvat.Mnogo podobre sami da si Komandvate.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен4/5/19 13:51

    Padishaha ne pital turski narod kato gi priemal tezi bejanci i hvali sekash golem murafet i izhar4ik tolkoz para za teh uskam da gi pitan 4ia para za koi za koi har4ish negi iskame v TÜRKİYE tia hratutnici puskai da varviat v evriopata za kadeto s tragnali da gi vidim tia demokrati kak s grijat za teh.....

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/5/19 09:45

    Erdoğan buyuk lider

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.