366 разрешителни, колите - 600!

Двойно повече са таксиметровите автомобили в Кърджали отколкото в близо два пъти по-големия съседен град Хасково. Това твърдят от бранша край Арда.
Около 600 са жълтите коли в родопския град, категорични са водачи на превозни средства с тарифи. В Хасково такситата пък са около 300.
В каталога за професионални стоки и услуги в страната са отразени десет фирми в Кърджали, които извършват таксиметров превоз, срещу седем в Хасково, установи проверка на 24rodopi.com.
От бранша твърдят, че около 80 са нелегалните таксита край Арда. Автомобилите са стари, липсват им стикери, нямат лиценз, но пък това не пречи на водачите да извършват курсове, главно извън града. Цената е по договаряне, но далеч по-ниска от тази, която един легален превозвач би определил, твърдят запознати пред 24rodopi.com.
Нелегалните таксита в Кърджали са два вида. Стари коли, над 15 години, все още използващи стари фирмени стикери и табели. Или автомобили без никаква идентификация, посочват хора от бранша.
366 разрешителни са издадени за тази година, установи проверка на 24rodopi.com в регистъра на Община Кърджали.
Три са големите компании в града, разполагащи с десетки коли.
Голяма част от автомобилите са собственост на водачите, докато фирмите ги представляват само пред Автомобилната администрация. Данъчно задълженото лице е самият шофьор.
Както вече писахме, близо 20 000 лева излиза започване на работа с нов автомобил. Около 14 500 лева с ДДС за базов модел на автомобил на румънска компания, обясняват ни запознати. Следват регистрация на фирма в съда, НАП, издаване на лиценз от ДАИ, патент за една година, разрешително и стикер от Общината, касов апарат или още около 1500 лева, изчисляват превозвачи. Всяка година за заверка на документи се дават по 500 лева, няколкостотин са за поддръжка на колата.
Срокът на експлоатация на автомобила пък е 15 години.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/5/19 13:52

    Значи ДПС да се готви за катастрофата

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/5/19 15:03

    Кога ще включат апаратите... Всички са нелегални

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/5/19 16:27

    Poveche sa nelegalnite zashtoto ima i 3-vid nelegalni takiva koito kolite ne sa im stari imat licenz i stiker no neplashtat osigorovki

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/5/19 16:53

    Всички са нелегални не карът на апарати а те лъжат с някви тарифи за 1 км 2.50 до кога ще е така

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.