Ако държавата прехвърли безвъзмездно 6-те декара в района на парк „Горубсо“ за изграждане на помощни игрища за нуждите на ПФК „Арда 1924“, Общината трябва да получи равностоен терен на друго място. В противен случай отново ще бъде блокирано изграждането на новата спортна зала.
За да се построи спортното съоръжение върху терен, преотстъпен от Общината, следва тя пък да получи подобен по размери имот от държавата. Това бе направено и аха да се направи важна стъпка към строителството и „Арда 1924“ влезе в Първа лига и 6-те декара от „сделката" между Община и Държава вече са обещани на футболния клуб.
Припомняме, че Общинския съвет в Кърджали гласува терен на Общината да бъде прехвърлен безвъзмездно в собственост на Министерството на младежта и спорта чрез дарение, за изграждане на новата спортна зала в Кърджали. Решението бе прието с 32 гласа "за". Теренът се намира на територията на парк „Арпезос” и е на площ от 7 310 кв. м., до игрището за плажен волейбол. За да бъде взето това решение, Общинският съвет изчака акт на Министерския съвет, с който по предложение на спортния министър Красен Кралев, 6 дка държавна земя до стадион „Горубсо“ се прехвърлят на Община Кърджали.
В писмо от 19 април 2019 година до кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис областният управител предлага:
Община Кърджали да прехвърли безвъзмездно в собственост на държавата имот общинска собственост, представляващ проектен УПИ ІХ-8 с проектна площ 7310 кв.м. в кв.91 по ПУП на град  Кърджали, за изграждане на многофункционална спортна зала.
От своя страна, в качеството си на областен управител на област Кърджали, предварително поемам ангажимент за безвъзмездно прехвърляне в собственост на община Кърджали на искания от Вас ПИ 40909.117.84 по Кадастралната карта и кадастралните регистри на Кърджали по реда на чл.54 от ЗДС.
Преди дни областният управител обяви, че дарява 6 декара терен до стадион „Горубсо“ на ПФК“Арда 1924“ по случай влизането им в Първа лига.
Наша проверка установи, че няма друг  терен от 6 дка държавна собственост до стадион „Горубсо“. Кой ще получи безвъзмездно въпросния терен – Община Кърджали, за да  започне строителството на новата спортна зала, или футболистите, за да имат тренировъчно игрище?
Належащи са разговори между кмета и областния управител, кореспонденция между Областна администрация и Министерския съвет, между Община и Областна администрация...
И задължително да се отбележи, че дарение на дружеството е невъзможно. Следващите действия ще бъда през призмата на решението на Общинския съвет на 30 май - за безвъзмездно прехвърляне в собственост на ММС чрез дарение на поземлен имот – общинска частна собственост с площ 7310 кв.м.
Втората точка на решението гласи: „ Във връзка с т.1 ДАВА СЪГЛАСИЕ за безвъзмездно придобиване в собственост от Община Кърджали на поземлен имот с идентификатор 40909.117.84 по Кадастралната карта и кадастралните регистри на гр. Кърджали, „Парк Арпезос“/до стадион „Горубсо“/, държавна частна собственост, с начин на трайно ползване: ниско застрояване /до 10 м/, с площ 6 000 кв.м, и възлага на кмета на общината да извърши всички последващи действия, свързани с изпълнение на решението относно безвъзмездното придобиване на имота от държавата“.
Мачът „Новата спортна зала“ продължава. Зала тази година няма да има, но е възможна първа копка.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/6/19 08:39

    Разкарайте просто пумака от стадион Горубсо. Сигурен съм, че гражданите искат и спортна зала и футбол, но неможе да имаме 10 футболни клуба, 5 по водна топка и само да искат да цицат

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/6/19 09:03

    ei tova DPS TO ste golemi talibani shtom e ot GERB znachi e losho i triabva da se prechi . . .s takava politika na protivopostaviane niama budeshte neka te si napraviat zalata a vie napravete za smetka na tova neshto poveche budete gradivni ne destruktivni ako me razbirate .. . samo Kurdjali shte specheli ot tova

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/6/19 09:26

    Направете осветлението

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/6/19 22:16

    Zabeliazah edno vsichki govorite za novi sportni kompleksi zashto ne podarjate starite zLa arpezos st gorupso koim e na tiah prosto se iska adekvatna podrajka zdrav remont no vernoo niama da ima golemi komisioni i yako kradene na finansi

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.