480 деца от Кърджали и областта прегледаха пироговските специалисти в рамките на Национална програма „Детско здраве - Пирогов”. Прегледите се проведоха по повод празника на детето 1-ви юни и се наложи да бъдат продължени като времетраене, за да може всички желаещи да се възползват от тях. Първоначално записаните деца бяха 260, но интересът към високоспециализираните профилактични прегледи се оказа огромен. Така, въпреки че официалният списък обхващаше 260 деца, екипът от лекари реално прегледа 480 деца.
Както вече 24rodopi.com писа, за първи път беше направена демонстрация на телемедицинска връзка между МБАЛ "Д-р Ат. Дафовски" и болница УМБАЛСМ "Пирогов". По време на нея се демонстрираха възможностите за подкрепа и взаимната лекарска работа при диагностика и лечение на пациенти в по-отдалечените места.
Демонстрациите пред медии от Кърджали осъществиха създателят на Национална Програма "Детско здраве-Пирогов" д-р Асен Меджидиев и дежурен екип в Спешното отделение на "Пирогов", а с болницата в Сандански - отново създателят на Национална Програма "Детско здраве-Пирогов" д-р Асен Меджидиев и екип от Детското и спешното отделение в МБАЛ "Югозападна болница" ООД. Това се случи в присъствието на изп. директор на болницата проф. д-р Тодор Черкезов и заместник-директора на "Пирогов" проф. д-р Николай Габровски. Обсъден беше реален медицински случай с придружаващите го изследвания. Изпробвана беше и камера за директно наблюдение на пациента, която е с изключително висока резолюция и предава образ с високо качество, така че при преглед, макар и от разстояние, прегледът на пациента е изключително добър.
Идеята на болница "Пирогов" е да се създаде мрежа за междуболнична комуникация, в която дежурни специалисти от столичната болница да оказват 24-часова подкрепа на свои колеги от страната.

Високоспециализираните профилактични прегледи в рамките на Национална програма „Детско здраве - Пирогов” в Кърджали се проведоха под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и председателя на Комисията по здравеопазване в НС д-р Даниела Дариткова.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/6/19 11:00

    Защо бяха върнати някои хора???? Или само на връзка ри са прегледени

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/6/19 09:05

      Защото ,като не си запазиш час, кво очакваш? Те не са за 24 ч. тук и те си имат работно време . .

      Изтриване
  2. Анонимен3/6/19 12:21

    Поздравления за г-жа Цвета Караянчева и д-р Даниела Дариткова.Искрени Благодарности.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.