Три часа е продължила сбирката на инициаторите за нов политически проект. Следващото събиране е след 2 седмици в София, като тогава за първи път ще има официални изявления пред медиите, научи репортер на 24rodopi.com. На този етап само бившата „дясна ръка“ на Ахмед Доган - Касим Дал, е против обединение в този формат - ДОСТ, НПСД и НДПС плюс нови лица.
Както вече 24rodopi.com писа, бивши заместници на Ахмед Доган, бивши депутати на ДПС, бивши и настоящи кметове, членове на ръководствата на ДОСТ, на Народна партия „Свобода и достойнство“ и на Национално Движение за права и свободи се събраха на първата сбирка за създаване на нова политическа формация. Срещата се провела в пловдивски хотел.
Партия ДОСТ била представлявана от Мехмед Ходжа, Бахри Юмер, Ахмед Юсеин и Зюрфеттин Хаджъоглу, който е и председател на изселническа организация в Турция.
Председателят на НПСД Орхан Исмаилов дошъл със свой екип, както и създателят на Национално Движение за права и свободи Гюнер Тахир.
Своето виждане за бъдещата формация изразил емблематичния бивш депесар Ахмед Башев. В сбирката участвал и кметът на Хитрино Нуридин Исмаил, както и председателят на тамошния Общински съвет. На поканата са откликнали и бизнесмени и общественици.
Очакваният на сбирката областен управител на Разград Гюнай Хюсмен вчера сутринта потеглил за Пловдив, но не се включил в събранието. Бившият земеделски министър Мехмед Дикме също стигнал до Пловдив, но не присъствал в залата.
Решено е да има ново събиране в София. Предстои учредяване на Гражданско сдружение, което да бъде подкрепено от трите партии при сформиране на регионални екипи, а на по-късен етап да се създаде и нова политическа формация.
Междувременно хората на Касим Дал са създали „Преговорен екип“, който „да влезе в контакт с всички демократично мислещи български граждани, които по един или друг начин са участвали или са били съпричастни с целите на коалицията между НПСД и ДОСТ през 2017 година“. Целта на екипа е консолидиране на опозиционно настроените на ДПС групи и отделни хора, твърдят от екипа на Касим Дал.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/6/19 09:48

    Единствения с когото ДПС трябва да седне на масата за помирение е Касим Дал. За разлика от другите той никога няма да тръгне срещу единствения кмет на Областен град като община Кърджали и срещу Хасан Азис. Другите знаят много добре, че няма да спечелят в Кърджали, но срещу пари ще попречат на Хасан Азис и ДПС. С уважение:Бивш депесар;

    ОтговорИзтриване
  2. zafer erturk16/6/19 10:06

    Това ще като Македонска чета.
    Воевода, предател и четник.
    С огризките на Доган нищо не става.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/6/19 10:37

    Дикме и Хюсмен искали да участват, но се възгордяли. Хем боли, хем сърби!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/6/19 16:15

      Искали да участват, но нямали желание

      Изтриване
  4. Анонимен16/6/19 10:40

    Дикме и Хюсмен щяли да правят нова партия, която се казва Демократи за толерантност, благоденствие, възход, гражданство и законност. Съкратено ДТБВГЗ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/6/19 16:40

      А лозунга на партията?

      Изтриване
    2. Анонимен16/6/19 16:41

      По-добре Граждани за единение и благоденствие на европейските граждани, съкратено ГЕБЕР

      Изтриване
    3. Анонимен16/6/19 16:48

      Дикме да се концентрира в Ардино. На тези избори има шанс. Съби ще бъде пак с него, щото с Герб се видя, че не става. А ДПС ще издигне Изет Шабан. Дикме да бъде от новата анти Дпс партия. В Джебел Бахри Юмер, в Черноочене Ремзи Осман, в Кърджали Раиф Мустафа, в кирково Шуки Идриз, в Момчилград Акиф Емин, в Крумовград Юнал Тасим

      Изтриване
    4. Анонимен18/6/19 00:22

      Граждани за единство, благоденствие и европейско развитие ГЕБЕР с лидер Дикме. Той имаше своя партия ГЕРА.

      Изтриване
  5. Анонимен16/6/19 10:54

    Трябва да прерасне в анти ДПС и БСП партии иидругите партии на статуквото за да може народа да поеме малко въздух и да изгони крадците от власт

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/6/19 10:57

    Новата формация да обхване по широк кръг от хора без значение от религия и етнос ,да са демократи милеещи за народа и да БГ да се отърве от сегашната мафия

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/6/19 14:35

    Поредното недоносче родено с КЛИЗМА....

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/6/19 15:59

    Ако изберат Орхан Исмаилов за председател, това може да доведе до успех. Тойб роден лидер, а не посочен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/6/19 18:24

      Само нашия човек Фахри Идриз.

      Изтриване
    2. Анонимен16/6/19 18:58

      Vikash stiga da... red e na vkr mnogo si smeshen roden lider... parvo da beshe si vzel imeto kakto e nujna... bez ov...

      Изтриване
    3. Анонимен16/6/19 21:53

      Lider s 3000 glasai i te plateni zastipnitsi.dali poznava pone 10% ottyah.

      Изтриване
    4. Анонимен16/6/19 21:57

      Lutvi ve dost partisi biti.Eger Erdoan ve Boyko degerlerse filanca olsun yeni Turklerin onderi ,o zaman cekilir.

      Изтриване
  9. Анонимен16/6/19 16:19

    Yeni olurum içinde DC ajanları varsa ol yakınken oluşumdan vaz geçin insanlarla alan etmeyin birbbirinizden şupeniz varsa hiç yola çıkmayın yolda kalırsınız

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/6/19 16:22

    Палячовци!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен16/6/19 16:23

    Палячовци!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен16/6/19 18:16

    Публикувайте всички коментари

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен16/6/19 19:26

    Касим не иска обединение, защото са го пуснали в Сарая да целува ръка на Доганът. Май ще предава пак.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.