Стотици се събраха в подножието на археологическия комплекс край село Татул и пяха с БТР по време на фестивала "Нощта на Орфей", организиран от община Момчилград. Участниците в проявата, която се провежда за 13 път, успяха да вдигнат градуса на настроението на публиката до краен предел.
Най-нетърпеливите зрители пристигнаха часове преди началото на фестивала. Повечето от тях се възползваха да разгледат древното светилище на Орфей.  Всички присъстващи получиха по традиция чаша вино.
С „Добре дошли” бяха приветствани гостите на фестивала от кмета на общината Сунай Хасан.
„През годините фестивалът, организиран от община Момчилград, се утвърди като културно събитие в национален мащаб. „Нощта на Орфей” има своите почитатели, които не пропускат нито едно издание на проявата. Този факт не трябва да ни учудва, защото има магия в мястото, на което провеждаме фестивала”, заяви Сунай Хасан. Той изказа специални благодарности на депутата от ДПС Ерол Мехмед, по чиято идея се заражда "Нощта на Орфей" и който беше сред публиката.
След официалната част бяха наградени победителите в традиционния велопоход от Момчилград до село Татул. Тази година в надпреварата участваха 16 велосипедисти. Първо място беше присъдено на Ферди Юсеин, който получи като награда велосипед. Награди имаше и за класиралите се на следващите 3 места - Юсеин Гюнай, Беркай Акиф и Берк Басри.
Програмата на фестивала стартира с песента "От тук започва България" в изпълнение на младия момчилградчанин Виктор Карачолов. След него публиката беше омаяна от танците на балета към кърджалийския театър. Младите кърджалийци Мерт и Селин Асенова буквално взривиха публиката с изпълненията си.
Кулминацията на фестивала настъпи с качването на сцената на рокаджиите от БТР. Групата беше представена от кмета Сунай Хасан.
„Дами и господа, днес ние всички ставаме свидетели на роксъбитието за 2019 година в Източните Родопи. За мен е огромно предизвикателство да приветствам тук и сега, на тази сцена легендарната българска рок-група БТР”, обяви Сунай Хасан.
„За първи път сме на това място. Уникално е. Благодаря на община Момчилград и на Сунай Хасан за възможността да пеем на този прекрасен фестивал”, заяви фронтменът на БТР Наско. Повече от час и половина легендарните рокаджии пяха свои песни, като представиха и парчета от последния си албум. Публиката пя заедно с БТР.
След концерта дуо "БарбарониТе" представиха оригинално огнено шоу, което накара публиката да онемее.
Вечерта завърши с пищни фойерверки и хоро, на което се хванаха много от присъстващите на фестивала.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/6/19 14:39

    Е те така се прави!!! Пък в Кърджали боядисваме мостове :)

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/6/19 16:41

    Пожелаваме и в Кърджали да се провеждат такива мероприятия с участия на местни таланти и известни рок групи и изпълнители

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/6/19 18:08

    Bravo! Super bese

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/6/19 22:35

    Татул се утвърди като единствения супер и професионално организиран фестивал в Родопите прави им чест че в всичките години не допусната поп фолка а нашите кирковци само чалгадджии канят

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/6/19 09:20

    Защо не публикувате коментара ми? Вие медия ли сте и само се правите на такава, поставяйки чадър над Крумовградската кметица?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.