„101 каба гайди“ ще поведат кърджалийци в най-дългото хоро на Новия мост. За трета поредна година фестивалът „Бъдеще с традиции“ ще се опита да постави рекорд по брой участници, които ще извият традиционния български танц на най-голямото съоръжение над Арда в Кърджали. Хорото ще предшества откриването на фестивала на 7 септември. Стотици ще се хванат за ръце в 10,30 часа в събота.
„Предпремиерно“ събитията ще започнат още в Деня на съединението, когато кърджалийци ще могат да гледат комедията „Тя, той и още двама-трима“ на сцената на театъра. Постановката е с начален час 19, съобщи областният управител Никола Чанев.
Фестивалът се провежда за поредна година под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Официалното откриване ще бъде от 12 часа в Градската градина. След най-дългото хоро и дефилето на фолклонри състави, сред които за първи път ще има и гости от Гърция, ще се проведе надиграване в центрания парк на областния град. След това кърджалийци ще могат да опитат над 300 баници, приготвени за фестивала. Тарелката ще бъде на символичната цена от един лев, а средствата ще бъдат за благотворителна кауза.
В Градската градина ще има още алея на занаятите, две фотоизложби, детски работилници, които ще продължат и на следващия ден-8 септември.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/8/19 00:16

    Тези вррмена умряха не 100 и 1000гайди да свирят нема кой да се заблуди да гласува за лъжци бракониери и педофили знаете се кои сте.Сеира е на 27.10 2018 а за вас ще е плачевна тази дата.Ако етичнатната комисия не ви издърпа ушенцта до тогава а за нищо никога не е късно

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/8/19 08:18

    Tolkoz gaydari ne znam da li 6te se nameryat no kam tyah moje i 1000tapanari da dobavite ha ha

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/8/19 08:19

    Tolkoz gaydari ne znam da li 6te se nameryat no kam tyah moje i 1000tapanari da dobavite ha ha

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.