Краткосрочният заем от близо 3,5 млн. лева, който Община Кърджали ще вземе, влезе в съда. Решението на Общинския съвет за влизане в дълг е оспорено като незаконосъобразно пред административните магистрати, заяви пред медиите областният управител Никола Чанев.
Припомняме, че с пълно единодушие разпоредителният орган реши да бъде поет краткосрочният дълг, необходим във връзка с осигуряване на финансирането за изпълнението на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект “Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”, финансиран по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г.
„С този заем Общината се опитва да провеси нов воденичен камък на данъкоплатците. Изпълнението на обектите почти приключи, като крайният срок е 29 септември и няма опасност за реализирането им. Тезата на Общината бе, че не разполага с необходимите средства за разплащане, без обаче да бъде мотивирана с необходимата документация. Нарушена е наредба за влизане в краткосрочен дълг, според която, той трябва да бъде изплатен до 25 декември на текущата година. Този заем е за период от година. Освобождават се средства, които ще се харчат в предизборен период, без функциониращ Общински съвет, незнайно от кого“, посочи пред медиите областният управител Никола Чанев. Той се поинтересува и къде е преходният остатък от 3,3 млн. лева от миналата година, който би могъл да покрие разходите по проектите, както и 2,5 млн. лева, които били заложени да влязат в местната хазна.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/8/19 13:37

    Чанев бей- ти май незнаеш, че в шампиоска лига да играеш не е лесно, залагат май пак някакав капан или яма

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/8/19 13:50

    БРАВО ЧАНЕВ САМО ТАКА!Общинският съвет и Кметът в Кърджали вдигат местните даннъци и такси, в същото време задължават безразборно общинската хазна и с това местния данъкоплатец??! Това не трябва да се допуска! Ако трябва Чанев иди и пред ВАС, ако тези от АС Кърджали не решат праворазмерно а по партийни интереси. Съдийката от АС Кърджали, дъщеря на собственика на една крупна фирма, знае за какво става дума...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/8/19 16:00

    Оставете ги да крадат...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/8/19 18:38

    Опасни са, Чанев залагат Ти капан, усещат че идваш на власт

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/8/19 19:41

    До Анонимен от 13:50 - Тъпунгер, в българския няма дума "праворазмерно"! Научете го тоя български, бе!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/8/19 20:15

    Ники спокойно, малко остана, чака Те много светло бъдеще, с теб са целия град

    Халил Касим

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/8/19 16:24

      Халилка не се напъвай,трети и марш в небитието,справка Маринов,Цеца,цецо ...

      Изтриване
  7. Анонимен29/8/19 22:01

    Eeeee стига и вие сте се излагали, оставете ги да правят каквото искат, нали ни си ги избрахме, какво толкова едни 3.5 милиона левА, 16 години ни го наместват, една дума не обелихме, сега за толкова малко, ще се оплакваме...... нас ни е супер

    ОтговорИзтриване
  8. zafer erturk30/8/19 12:14

    Г-н Чанев време е за смяна на управлението не само в Кърджали а в цялата област.
    Очакването ние да сте новият кмет на Кърджали.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.