Пущун ще трябва да плати по 60 лева на съда в Момчилград и на Гранична полиция за осигурения му преводач. Мигрантът бе осъден за незаконно преминаване на българската граница в района на Кирково. Мъжът бил спипан преди дни в района на 4-та гранична пирамида след като влязъл на наша територия от Гърция.
Той получи условна присъда от 6 месеца „лишаване от свобода“, както и глоба в размер на 200 лева. Ще трябва да плати и разноските за преводач в хода на досъдебното и съдебното производства.
Пущуните населяват големи части от Афганистан и Пакистан. Задържаният бил без лични документи.
Припомняме, че преди месец трима британски граждани получиха също условни присъди от съда в Крумовград след като преминали нелегално през границата ни от Гърция. „Мислехме, че сме влезли в Турция!“. Това пък обявиха тогава пред разследващи британците. Те бяха заловени в района на крумовградското село Аврен.
Поданиците на кралицата посочили пред разследващите, че пътуването им било с благотворителна цел. Крайната им точка обаче била Република Турция. Според показанията им в съда, те си помислили, че преминават на територията именно на съседната ни държава. Британците излязоха от съда в Крумовград с присъди след споразумение с прокуратурата. И тримата получиха по 4 месеца „лишаване от свобода“, чието изтърпяване бе отложено с 3-годишен изпитателен срок.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.