Любимата марка на чалга-мутренските елементи в България от 90-те години се превърна в мокрия сън за младежи във втори пубертет в настоящето. Превърна ни и във втора ръка германци. Само, че единствено що се отнася до ползването на автомобили. Преди лафа беше-„Германците ги произвеждат - ние ги крадем“, сега е „Те ни ги харизват евтинджос - ние се трепем с тях“.
„Баси, Мана, Велик съм“. Това ще рече „БМВ“ по българските ширини. Десетки, а може би стотици са тежките пътни произшествия с втора ръка автомобили от тази марка в Родопите през последните десет години. Причинени от комплексирани млади хора, които мислят, че са гепили Господ за шлифера. Първият им Еверест е изкачен - „беемвенце“ и селфита с него в социалните мрежи. Някои демонстрират такава любов към автомобила си, че създават усещането, че ауспухът е преминал девствения период.
Ако разсъждаваме по Фройд, то мощността под капака компенсира размерите под бельото…
24-годишен постигна мечтата си вчера. Подкара „баварец“, реши да демонстрира колко му е пораснала п.шката и тръгна с бясна скорост да изпреварва колона автомобили на кърджалийска улица. След това му остана само да се хване за половия орган, след като колата отнесе дърво и влезе в двора на къща. И добре, че дървото било изгнило, иначе си заминаваха и водачът, и пътниците. Но пък в любимата марка кола…
Преди няколко години шофьор на „БМВ“ обаче не остави шанс на пешеходец, убивайки го зверски на пешеходна пътека, на няколко десетки метра от същото място.
Тийнейджър уби гаджето си със същата марка кола, след като реши да демонстрира колко е бърза на свой авер, каращ пред него по пътя за Кирково…
Колко погубени животи, колко осакатени хора, колко мъка заради ампутирани души!
Когато Господ ти показва жълт картон, добре е да се преосмислят някои неща в поведението…

*
Пешката е най-слабата и най-многобройната фигура в шахмата. Всеки играч започва с осем на брой. Тяхната стойност в играта е най-малката.
Пешката се движи само напред, по едно поле. Пешката си е просто една проста пешка. Но ако е местена от играч с акъл, може да достигне до последния хоризонтал и да се превърне в кон, офицер, топ и дори дама.
Така е и с водачите с малки п.ишки, които избиват комплекси. Шофьор се става стъпка по стъпка. С придобиване на рефлекси и, ако книжката е купена, постепенно научаване на поне най-важните правила за движение по пътищата. Другото важно - уважение към другите участници в движението.
Газ до дупка със старото „БМВ“ може да те издигне в очите само на друг с малка п.шка, избиващ комплекси с натискане на педала на газта до ламарината.
*
Относно вчерашния зверски сблъсък „БМВ“ – дърво на улица „Осми март“, хубаво е, че дървото е било изсъхнало!
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Кола с десен волан катастрофира и всички почнаха да говорят, че трябвало да ги забранят. Защо след всички тези катастрофи (някои с много лош край) с БМВ никой не каза, че трябва да забранят тези коли в България да се карат от неопитни... младежи, без чувство за отговорност.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/11/19 08:36

    Този да целува г.за на общинарите,че не са си свършили работата...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/11/19 08:47

    А ти дето си написал това,,твпрение,, с Голяма П.шка ли си?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/11/19 09:08

    ДРИФТА НЕ Е ЗА ВСЕКИ.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/11/19 09:20

    Браво! Поздравления за автора на статията - написана е с усет и разбиране.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/11/19 09:23

    Евала за статията.Абсолютно по този начин трябва да се кажат нещата."Кризата"с празното пространство между ушите е достатъчно за подобна постъпка.Нужно е само да се вкараме в ролята на Джейсън Стейтъм от филма "Транспортер" за да се превърне полуидитчето в потенцялен убиец на пътя.Да,но за да управляваш автомобил е нужно поне да си средно интелигентен.Но чалга поколението не мисли така,даже и не мисли.добре че е нямало някой на тротоара или да си копа в градинката,където се приземи 30 годишната "кофа".Основна вина за това имат и родителите на подобни недоносчета,защото видите ли,нашите л...а миришат на портокал.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/11/19 09:27

    Аман от ДЖЕНДЪРИ с БМВ та аман

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/11/19 10:22

    А ние не подценяваме п.шките на 24 гшни юноши...де да знаеш...колко е голяма...ама то явно е че, тез хормононосачи имат недостатъци в централния нервен орган...за това йок/нема книжка без подробен психоизпит...иначе за селфитата с Баварците...това е модерната изцепка на човешкото подобно на чернобелите снимки с руските бракми.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/11/19 10:58

    Не марката БМВ е виновна а умствения капацитет на повечето младежи.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен7/11/19 11:51

    Абсолютно вярно! А какво щеше да стане с малките близнаци, които живеят в къщата, ако бяха в този момент на двора.....Крайно време е на тази улица да има "легнали полицаи", защото хората вече не са спокойни и в собствения си двор...заради такива комплексари!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/11/19 19:21

    Живея на същата улица вече живеем в страх.Въпросът ми е защо няма камери на същата високонатоварена улица
    и на Новият мост където л.. нари си избиват комплексите .Кога Кмете ще поставиш камери, кога ще има синя зона аман от селяци пълнещи улиците на Кърджали

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен7/11/19 19:21

    Живея на същата улица вече живеем в страх.Въпросът ми е защо няма камери на същата високонатоварена улица
    и на Новият мост където л.. нари си избиват комплексите .Кога Кмете ще поставиш камери, кога ще има синя зона аман от селяци пълнещи улиците на Кърджали

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен7/11/19 20:01

    Няма никакво значение каква марка е автомобила. Важното е кой го управлява. Какво очаквате от простотията и невежеството в този град. Избиване на комплекси и докозване на селяндурски манталитет. Това за съжаление е обикновеното поведение, което ни завладява.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен7/11/19 20:04

    До човека написал статията явно си мечтаеш да караш бмв щом пишеш такива работи поработи както трябва и си купи бе смешен

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен8/11/19 11:50

    rodopi razbrahme che mrazite bmw sigorno nqkoi s bmw vi e psuval na patq

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен11/11/19 11:41

    Децата и техните "мокри сънищата" са ясни. Ама ако някой може да ми обясни "мокрите сънища" на родителите им, гордо купуващи им трошки, па макар и БМВ, и подобни, но със сигурност развиващи големи скорости, ще му благодаря. Въобще не мисля за техните деца, колкото и грозно да звучи, аз за моето семейство и грозящата го заплаха мисля.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.