Задържаният пущун в района на 4-та гранична пирамида вероятно се придвижвал с голяма група в Северна Гърция, на път за Солун, но след залавянето на другите, той бил пренасочен от каналджии към България. Това твърдят пред 24rodopi.com журналисти от Комотини. Техните разследвания сочат, че за прекарване на бежанци от Турция в Гърция и закарването им до Солун трафикантите взимали по 2 500 евро на човек.
Очаквало се да има опити за преминаване в България в района на Маказа, но малцина искали да стигнат до наша територия. Затова и тарифата за балканския път през Маказа била най-ниска. "Планинският път е труден, а и никой не иска да остане в България и трябва да плати, за да продължи напред", коментират още журналистите.
Както вече 24rodopi.com писа миналата седмица, пущун ще трябва да плати по 60 лева на съда в Момчилград и на Гранична полиция за осигурения му преводач. Мигрантът бе осъден за незаконно преминаване на българската граница в района на Кирково. Мъжът бил спипан на 30 октомври в района на 4-та гранична пирамида след като влязъл на наша територия от Гърция.
Той получи условна присъда от 6 месеца „лишаване от свобода“, както и глоба в размер на 200 лева. Ще трябва да плати и разноските за преводач в хода на досъдебното и съдебното производства.
Пущуните населяват големи части от Афганистан и Пакистан. Задържаният бил без лични документи.
Припомняме, че преди месец трима британски граждани получиха също условни присъди от съда в Крумовград след като преминали нелегално през границата ни от Гърция. „Мислехме, че сме влезли в Турция!“. Това пък обявиха тогава пред разследващи британците. Те бяха заловени в района на крумовградското село Аврен.
Поданиците на кралицата посочили пред разследващите, че пътуването им било с благотворителна цел. Крайната им точка обаче била Република Турция. Според показанията им в съда, те си помислили, че преминават на територията именно на съседната ни държава. Британците излязоха от съда в Крумовград с присъди след споразумение с прокуратурата. И тримата получиха по 4 месеца „лишаване от свобода“, чието изтърпяване бе отложено с 3-годишен изпитателен срок.
На снимката: 41 бежанци бяха извадени от български камион в началото на месеца на магистралата между Комотини и Ксанти
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/11/19 17:29

    Никой не иска в България! Дори и някакви си пущуни!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.