Отборът на „Пирин“ (Разлог) надигра като домакин „Арда“ (Кърджали) с 3:0 (25:21, 25:16, 25:20 ) в мач от тринадесети кръг на Суперлигата при мъжете, който се игра в местната зала „Септември“ пред 700 зрители.
Така волейболистите, водени от Мирослав Живков, преодоляха успешно коравия тим на гостите и записаха нови три точки в актива си, пише специализираният сайт bgvolleyball.com. Отборът на „Арда“ отбеляза дванадесето поражение, като с една победа и 4 точки заема предпоследното единадесето място в таблицата.
Въпреки, че спечелиха и трите гейма, победата не дойде лесно за домакините, а кърджалийци оказаха солидна съпротива, особено в първата и третата част. В първия гейм двата тима се захапаха и играта вървеше равностойно. В решителните минути обаче домакините показаха, че трудно позволяват изненади на свой терен. При равенството 21:21, те отбелязаха пет поредни точки и затвориха гейма в своя полза, като поведоха с 1:0 и взеха важно предимство. Втората част отново започна равностойно, което продължи до равенството 12:12. Отново серия от пет точки откъсна разложани в резултата и те поведоха с 17:12. Това сломи гостите и те останаха на едва 16 точки в този гейм.
В третата част тимът на Арда опита отново да се върне, като диктуваше играта до средата на гейма. При равенството 16:16 тимът на Пирин се откъсна с 2 точки, като поведе с 18:16. Това бе преломен момент, като домакините наложиха волята си и спечелиха мача с чиста победа.
Реализатор за „Пирин“ бе Йордан Желязков с 18 точки, за тима на „Арда“ Дейвид Кръстев приключи с 16 точки.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.