Нов облик придоби село Нови пазар след като бе реализиран проект за корекция на дерето.
Проектът е изпълнен на два етапа. През първият етап е покрита част от дерето, а след това е открита водоотводна канавка.
Във втората част на проекта по реката са поставени конусовидни профили т.нар. кюнета.
Средствата за реализирането на проекта са от бюджета на Община Черноочене и беше реализиран по капиталов списък за 2019 г.
Направеното дотук ще допринесе за създаването на комфорт за населението на централното село и периферните населени места. Реализирането на строителството ще предотврати опасността от евентуални наводнения в централната част на Черноочене, казва кметът на Общината Айдън Осман.
Той подчерта, че всички жители на селата на територията на общината заслужават по-добра инфраструктура и среда на живот.
Местните жители благодариха на ръководството на Община Черноочене за реализирането на проекта и поетите ангажименти.
Исмет ИСМАИЛ, Черноочене

24rodopi. com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.