„Винетка и тол такса“ - новите табели вече са поставени на пътя Кърджали-Хасково.
Монтирането им е във връзка с влизането в сила от 1 март на електронно таксуване на тежкотоварните превозни средства за ползване на платена пътна мрежа на база изминато разстояние – тол.
Според Националното тол управление, вече има създадена организация за осигуряване на местата, откъдето ще се купуват маршрутни карти. Това е услуга, която ще се предлага от Агенция „Пътна инфраструктура“, и представлява предварително плащане за изминаване на определено разстояние, за което водачът заявява начална и крайна точка.
След старта на тол системата за камионите и автобусите над 3,5 тона компенсаторните такси ще са от 150 до 750 лева, в зависимост от масата на превозното средство и броя оси.
Що се отнася до електронните винетки, от началото на 2020 година в страната са продадени над един милион е-винетки на стойност повече от 74 млн. лв.
Важно е да се отбележи, че от 17 февруари водачите, пътуващи по Републиканската пътна мрежа без валидна електронна винетка, ще бъдат санкционирани и чрез камерите на тол системата. Нарушителите ще бъдат снимани и автоматично ще влизат в базата с данни.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/2/20 14:18

    Ще ви кажа как действат новите "блюстители".Съвсем наскоро пътувах от вътрешността на страната към Кърджали. "Блюстетелите" бяха спрели на подходящо място на път хх-хх и си вършеха работата. Няколко километра преди да стигна до тях ме изпревари джип, който ми беше "познат" и в последствие стопиран от тях. Проявих интерес какво ще се случи с моя "познат" и аз спрях, без да ме стопират ТОЛАДЖИИТЕ. Както се очакваше водачът на джипа бе хванат в крачка и вместо да му съставят съответния акт за нарушение, те получиха от "примерния" водач визитна картичка с телефона на зам.шефа на митниците в България, който пък е бил негов син, след което служителите пожелаха на водача лек път /водачът е един от управителите на известна транспортна фирма по републиканската транспортна схема/. Ден след тази случка научих че този управител е бил първи братовчед на скандално известния лекар от Пазарджик със заплата 57 000 лв, който поставяше стендове на здрави хора. Е това става по болниците, митниците и пътищата на България.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/2/20 15:16

    А къде са парите..Гешев спиш нещо.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.