Кърджали най-вероятно ще има нов окръжен обвинител. Прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет не гласува доверие на Желязко Стефанов да продължи да ръководи Окръжната прокуратура в Кърджали за нов мандат.
Гласуването определи 6 гласа „Против“ и 4 „За“.
Двама от членовете на колегията обявили, че не харесват въведения от Стефанов „тотален контрол“ на спрените и отменени актове на районната прокуратура в града.
Според главния прокурор Иван Гешев окръжната прокуратура в Кърджали не е голяма и не би трябвало организирането на работата да представлява трудност. „Проблемите при такава прокуратура, в която всички се познават и могат да си говорят ежечасно, да не са решени, говори, че не са положени достатъчно усилия в тази насока“, обявил Гешев.
Желязко Стефанов има над 16 години стаж в органите на съдебната власт. Последователно е бил следовател в Окръжна следствена служба - Кърджали, прокурор в Районна прокуратура - Кърджали, а от 2009г. е административен ръководител - районен прокурор на РП- Кърджали, а през 2015 оглавява Окръжната прокуратура.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.