Мините на канадската златодобивна компания Dundee Precious Metals (DPM) в Челопеч и Крумовград продължават да работят нормално. Както и в останалите страни, където дружеството има обекти, засега няма смущения в производството заради епидемията от коронавирус или заради ограниченията за придвижване, налагани от правителствата на място, се казва в съобщение на DPM. От него става ясно още, че специално за работата в България, където се намират двете действащи мини на компанията, повечето материали и консумативи се купуват от местни фирми, което ограничава риска от проблеми с доставките, пише „Капитал“.
Припомняме, че в България DPM работи чрез две местни дружества - "Дънди прешъс металс Челопеч" и "Дънди прешъс металс Крумовград", които оперират съответно рудниците "Челопеч" и "Ада тепе". Второто дружество реално започна дейност миналата година, след като беше изграден новият минно-обогатителен комплекс. Канадската компания има също металургичен завод в Намибия, където се преработва и концентратът от Челопеч, както и акционерно участие в различни проекти за проучване или разработване на златни находища в Канада, Сърбия и Еквадор.
От компанията уточняват, че основният фокус в момента е да се гарантира здравето на работниците и да се минимализират евентуални смущения в бизнеса в резултат на епидемия. По отношение на служителите е въведен контрол на входа и работа от вкъщи, където е възможно. По данни от АПИС към януари в Челопеч работят 870 души, а в Крумовград - 250 души.
Мерките, които DPM взима, за да избегне проблеми с доставките, включват проактивно управление на стоковите запаси, разглеждане на алтернативни възможности за доставки и разработване на планове за непредвидени ситуации по отношение на входящите и изходящите доставки.
"Повечето основни материали и консумативи за работа в България се осигуряват от местни доставчици и до момента компанията не е изпитвала затруднения", пише в съобщението. Металургичният завод в Намибия също разполага с достатъчно концентрат, а допълнителни доставки се очакват до края на април.
"DPM обръща специално внимание и на управлението на изходящите си доставки, включително на пратките на концентрат от България и на сярна киселина от Намибия, като работи с различни търговски и транспортни организации", казват от компанията.
Целият процес се контролира от екип, който включва членове на висшия мениджмънт и ръководителите на компаниите в различните страни, специалисти по здраве и безопасност, оперативна дейност, доставки, правни въпроси, човешки ресурси и комуникации, а бордът на директорите е постоянно в течение на предприеманите мерки.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.