Само аз влизам в стаята на двамата възрастни пациенти с коронавирус в ардинската болница. Другите ги е страх. Никой не искаше да ги приеме, заради страха от зараза.
Разплакаха се в болницата, молеха се: Не ни оставяйте да умираме!
Това каза пред 24rodopi.com детският лекар и управител на болницата в Ардино д-р Гюнер Осман вчера в 18:26 часа. Разговорът продължи 4 минути, има и свидетели, и запис.
Спестихме час от разговора относно това защо двамата пациенти не са били транспортирани по спешност в кърджалийската болница. Както и процедурата по доставяне на лекарство от столицата. Не си позволихме да опишем и стаята и по-какъв начин са изолирани двамата пациенти.
Много, много, много е зле в болницата в Ардино!!!
Тази сутрин работещият в Общината в Ардино Гюнер Шюкри изпрати „дописка“ с изненадващо малко грешки (явно е редактирана и от други чиновници, подобно на новината за кърджалийските кучета в комплекс „Белите брези“, която бе свалена на 15-ата минута по молба на автора), в която управителят на Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино д-р Гюнер Осман апелирал да не се публикува подвеждаща информация и по този начин да се създава напрежение, противопоставяне и омраза сред гражданите и медицинския персонал в лечебното заведение.
„Искам да заявя официално, че болницата в Ардино има нужният екип от лекари, медицински сестри и помощен персонал, които обслужват само двамата заразени с COVID-19 пациенти. Разполагаме и с предпазни и защитни облекла“, заявил пред чиновника от ардинската общинска администрация д-р Гюнер Осман. Той благодарил сърдечно на целия медицински и обслужващ персонал на болница, които са предпочели да останат в здравното заведение, а не са се прибрали при семействата си.
24rodopi.com

Коментар на редакцията: Докторе, лъжеш, много лъжеш! Три пъти каза, че в Ардино няма персонал за лечение на болен от коронавирус!
Моля, барабар с детския лекар, наредете се за обща снимка всички лекуващи, както традиционно го правите за всеки подарен на болницата чувал с картофи! Разбира се, снимката да е от стаята на болните!
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

43 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/3/20 10:46

    Г-н директор на болницата, сега заради това че не са изпълнили служебните си задължения медиците как ще ги накажете- ще ги уволните, ще им отрежете заплатите, ще ги дадете на съд и т.н. А защо вехте даранея като не преглеждате пациенти. Срам ли ви е от постъпките на колегите ви? Вие ще подадете ли оставка?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/3/20 11:05

    Чета коментарите в една от групите на ардинци и се оказва, че лекарите сами си признават, че не са приели двамата пациенти,тъй като ЛИПСВА ОРГАНИЗАЦИЯ! ЛИПСВАТ СПЕЦИАЛНО ОБОСОБЕНИ СТАИ ЗА COVID-19! Сами си признават, че хората са чакали пред болницата и никой не ги е приел известно време. Абе ардинци, спрете се бе! МИСЛЕТЕ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ситуацията може и да е такава ( хипотетично ). Но вестник с претенции да изказва мнение...

      Изтриване
  3. Анонимен29/3/20 11:07

    Ардино пак се излагат..само знаят да плюят

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/3/20 11:08

    От кога това настървение срещу доктора, пропуснали сме изглежда много години, нали ни пораснаха вече децата ... А помня оня младеж, погледа му, мил, загрижен, съпричастен с болката на деца и родители ... Какво ви става, бе, хора !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/3/20 22:18

      Няма настървение срещу доктора. Има коментар на редакцията, че се е отрекъл от казаното пред журналист. Аз лично го разбирам и него, явно са го подхванали неговите шефове. Но който не вярва да ходи на провери на място имали условия и капацитет да бъдат лекувани двама възрастни с придружаващи заболявания и корона в ардинската болница. Журналистите нямат никаква сметка да си насосват такива неща и да слагат такива думи в устата на лекаря в случая. Единственото което аз виждам е тяхната загриженост да бъдат лекувани по възможно най-добрия начин и на най-добро място. Ардинският доктор може да е най-добрият човек на света и супер педиатър, но няма как да е адекватен в ситуацията. Дори в първата статия журналистите пишат в негова полза, да се знае кой е виновен, ако стане нещо с пациентите. Който разбрал-разбрал.

      Изтриване
  5. Анонимен29/3/20 11:12

    Тоя Гюнер какъв журналист е -хаха-Yavaş gülü! Снима си закуската и "Günaydin sevgili FB arkadaşlarım"- голяма новина! Той, ако е журналист, аз съм министър-председател.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/3/20 11:17

    Дисциплинарно уволнение на лекарите,и да си купят овце с тези пари,кадето им ги отпуснаха.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/3/20 11:21

    Д-р Осман е прав, няма персонал а някои са доктори фантоми които само вземат заплати.Болницата се е превърнала в хотел за някои лекари като "д-р" Терзиева.Аз лично не виждам освен детско отделение кое друго работи и се самоиздържа? Изкуствено подържаме болницата с лекари фантоми и за това хората все по-рядко даряват!!! Може би д-р Осман има натиск и за това си променил мнението!?!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/3/20 11:27

    Д-р Осман трябва да бъде награден. Евала докторе не си като някои скатавки !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/3/20 11:30

    Съденият за далаверата с турските ваксини Адам Персенски щял да съди вестника, да знаете

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/3/20 11:56

      Тя и учебната кола за Сех от старите комунистически години Леман щяла да ви съди. така че гответе се да се отбранявате от кашкавалджията и учебната кола.

      Изтриване
  10. Анонимен29/3/20 11:49

    Ардино има много забележителности,хубав град е, но истината е, че има и кърлежи от там, които само плюят, отричат, заплашват! Вие сте уважавана медия и нормално да пишете и такива статии, които да покажат недъзите!Истината боли!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен29/3/20 11:54

    Относно коментара на вестника,моля заповядайте и сами се убедете за ситуацията и след това излейте тирадата си. Защото в момента за тези хора се грижат денонощно лекар и медицинска сестра,можете и вие да се снимате с тях за по-достоверно от мястото на събитието! Бъдете живи и здрави!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен29/3/20 11:54

    Тоя Гюнер Шюкрю е много смешен, смея се с глас на такива смотаняци! Въпреки, че от години съм в чужбина и не съм от Ардино, за да ми се оправи настроението с тъпизми, го следя!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен29/3/20 11:58

    В Ардино болница ли има? Преди години смъртни случаи на новородени най-много имаше там!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/3/20 16:25

      ТЯ ЗЛОБАТА ПОЧИВЕН ДЕН НЯМА...АМА ДА ЗНАЯТ ЗЛОБНИТЕ ОТ АРДИНО, ЧЕ ЗЛОБАТА Е КАТО БУМЕРАНГ - ВРЪЩА СЕ НА ГЛАВИТЕ ИМ

      Изтриване
  14. Анонимен29/3/20 12:07

    24Родопи да знаете много ви плюят тия ардинци след като им изкарахте миризливите гащи

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен29/3/20 12:16

    Др.Осман не направил нищо грешно. ПРОЯВИЛ ЧОВЕЩИНА В СЛУЧАЯ.
    В КОЯ БОЛНИЦА В БЪЛГАРИЯ НИЩО НЕ ЛИПСВА.ПОСОЧЕТЕ.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен29/3/20 12:20

    Защо за Момчилград не се пишат такива новини? Защото инфекциозното ни отделение беше готово още преди няколко седмици. Персоналът мина обучение, всичко! Ардино сега се събужда, нямали са никаква готовност. Жалко за медиците. Работят с риск за здравето си без специални облекла. Нормално е да се страхуват и те са хора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/3/20 13:27

      А да си дойдем на думата. В Ардино има ли инфекциозно отделение? Не! Макар това пациентите са Прити. Нормално е да нямат готовнос, но важно е,че са отреагирали бързо

      Изтриване
  17. Анонимен29/3/20 12:22

    İki Güner çok geldi

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен29/3/20 12:35

    до редакцията: разбира се че в Ардинската болница няма специалисти, които да лекуват корона вирус инфектирани. Това е инфекциозно заболяване господа! Редно е да се лекува в инфекциозно отделение. Да- в Ардино няма ифекциозно отделение, да- в Ардино няма лекари инфекционисти! Но слава на Бога все още има лекари човеци, лекари със сърца, лекари герои, които са на терен и в момента полагат грижи за тези двама пациенти. Вие , драга редакция, преиначавате истината, с цел да предизвикате сензация и медиен фурор. Не правете сензации свързани със здравето и страховете на хората! Моментът не е подходящ.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен29/3/20 12:38

    а защо спестихте това, че от Кърджали не са ги искали- болница където има инфекциазно отделение с цялата необходима апаратура и специалисти? Защо не са ги приели там , а са ги върнали в Ардино?

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен29/3/20 12:45

    Може би някой „друг„ се е „упашил”,че не е осигурил нужните костюми и...пр.на Болницата.От дарения ли трябва да има нужда една Болница.БРАВО НА ДОКТОР ГЮНЕР ОСМАН.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен29/3/20 12:49

    Нито една болница в малките общини няма готовност да лекува пациенти с корона вирус. Липсват условия, апаратура и най-вече медицински специалисти. Това е несправедливо спрямо хората от малките населени места. Държавата не осигурява еднакви възможности за лечение на всички болни. Господ да ни е на помощ!

    ОтговорИзтриване
  22. Doktor osman si gleda rabotata mlik na vsi4ki boklutsi

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен29/3/20 12:53

    Когато са решили да учат тази тъй хуманна професия са били наясно че ще се срещат с заразни заболявания .Голяма част от настоящите лекари завършват медицина за авторитет не да се грижат за хората .След като в такива ситуации отказват да работят да се откажат от дипломите си и да се преориентират да работят нещо друго .

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен29/3/20 13:11

    А къде е прословутия общински щаб. И кой го ръководи всъщност. ЗАЩО СЕ СКРИ РЪКОВОДИТЕЛЯТ НА ЩАБА

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен29/3/20 13:14

    Последвайте примера на кмета си, дарете средства,разбира се, кой колкото може. Ако чакате помощ от държавата или от богатите, лошо Ви чака. Всички имат осигуровки, но те се оказват недостатъчни.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен29/3/20 13:24

    Имат хипократова клетва длъжни са да я изпълняват няма не искам. А могат да искат пари за щяло и нещяло като взимат големи заплати. Срамота!

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен29/3/20 13:25

    Д-р Осман просто си е изпълнил задълженията като дежурен доктор нищо повече не е направил!

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен29/3/20 13:27

    Богатите там вместо да дават пари, дават тоалетна хартия. Болните и персонала имат нужда от по-смислени неща- пари за закупуване на дихателни апарати, защитни облекла. Поне вижте Кърджали, ако не знаете! Никъде в другаде,освен в Ардино, не се е чуло дарение повреме на такава нажежена обстановка от тоалетна хартия, а и малко почистващи препарати за цвят на рекламата. Ей в какво време живеем?! Парадираме с добрината си чрез журналистите. Добро, заради добрината не се прави! Доброто е реклама, но нисша такава с тоалетна хартия.Няма оправяне там, докато мислят така. Сами се излагат не само днес, но и всеки ден!

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен29/3/20 13:42

    Мишкиии.

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен29/3/20 14:00

    Общинския кмет защо няма изказване,с 1000 лв няма да се оправят нещата,освен легла няма нищо друго,защо не иска оборудване,апаратура,предпазно облекло от държавата? Защо Ардинци нямат очаквания от него? Не е лошо да се иска помощ в кризисни ситуации... Всички може да се окажем заразени всеки момент... Добре че е д-р Г.Осман,Господ да го закриля

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен29/3/20 19:45

    Ey.hora osven gospot.nyamame drug spasitell.vsickisa ednakvi.lekarari.te imat pravo.da.preglejdat vsyakakvi bolni.nali zatovasa.tovae golyama sramota.yazlk.nyama znaceniye.dali.e.mlad.ili.star.vsickisme.ednakvi.

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен29/3/20 19:53

    Момчилград.зашто ги хвалите.има само трима лекари който работят най чесни аконеса ите.инийе.штесме.във.такъво.състойание.

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен29/3/20 21:23

    Kolkoto, tolkova. Vajnoto da e ot sarce. Jivotat ne e perfekten.

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен29/3/20 21:25

    Kogato smeniat pola na edin maj v edna jena, e hubava bolnicata, sega - ne bil hubava bolnicata...na vas ne moje da se viarva...

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен29/3/20 23:43

    Хайде де, къде е така нареченета ви МОБИЛИЗАЦИЯ..Много я повтаряте иначе предизборно и когато сте на зор...акълии..поне да правехте основните нужди, като дезинфекция, отговорност към граждани и контрол на общинските населени места, така както го правехте съвсем неотдавна предизборно, нямаше да изглеждате така неотговорно пред народа поне..позор..народа този път няма да ви прости!

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен30/3/20 00:02

    Епидемията настъпва с невиждана ярост ,оставяйки след себе си море от болка ,страдания,смърт человеческа.Вижте Европа, където заразата поглъща с огненото си дихание хиляди граждани на континента.Заразата е подобна на хидра , на която ако отсечеш едната глава на нейно място поникват още сто.Ние человеците сме безсилни на този етап да се справим с това невиждано зло .Можем само да я ограничим като намалим контактите си.Светът вече със сигурност вече няма да е същият ,защото заразата показа колко сме безсилни пред природата и нейните жестоки закони. Дошло време за раздяла с много наши илюзии за вечен мир,свят без граници ...А това което се случва е по лошо от война ...Нека самото Провидение да е с нас ,защото бурята се развихря..

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен30/3/20 08:21

    Браво д-р Осман. В труден момент сте поел отговорността. Истински ръководител!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.